Umpaş Holding Seranova’yı Uluslararası Marka Yaptı

1990 yılında Uşak’ta temelleri atılan Umpaş Holding, İnşaat, Makine, Perakende, Seramik ve Sigortacılık sektörlerinde yakaladığı başarılarla faaliyet gösterdiği tüm sektörlere yön veren kurumlar arasında üst sıralarda yerini aldı.

Umpaş Holding Seranova’yı Uluslararası Marka Yaptı
 Şirket, özellikle seramik alanında Türkiye’nin en büyük ilk 10 seramik kuruluşu arasında yer alan Seranova Seramik markasıyla yurt içinde 57 bayi sayısına ulaşmayı başardı.

50.000 metrekaresi kapalı,550.000 metrekaresi açık toplamda600.000 metrekarelik entegre,modern üretim tesislerinde kaliteli ve çok çesitli tasarım gücüyle üretim gerçeklestiren Seranova Seramik, kısa zaman içerisinde yaklasık 40 ülkeye ihracat yaparak, ülke ekonomisine ciddi katma deger saglayan ve kendi basarı öyküsünü yazmayı basaran bir kurulum oldu



Gelişen teknoloji ve trendleri yakından takip ederek, Ar-Ge çalışmalarına verdiği önemle sektöre yön veren kurumlar arasında gösterilen Seranova Seramik, sektörüyle ilgili tüm fuarlara katılım gösteriyor.

12 milyon m²'lik yer ve duvar karoları üretim kapasitesi olan Seranova Seramik üretiminin yaklaşık yüzde 30’unu ihraç ediyor. Bu oranı yüzde 50 seviyelerine ulaştırma hedefinde olduklarının altını çizen Umpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hilmi ALPER İle Seranova Seramiğin hızla yükselen başarısını ve yeni dönem yatırımlarını konuştuk.



Hindistan menşeli bir firmayla Türkiye’de yeni bir yatırım yapıyoruz

Bir ay önceki Hindistan ziyaretimde görüştüğüm firmalar içerisinde iki tanesi bize ortak yatırım teklif etti. Bizde kendi yapacağımız yatırımların dışında da ilave bir yatırım gündeme aldık birçok yerde bilinen hem kalınlığı daha az olan hem de 120 santimetreye 240 santimetre,1 metreye 3 metre tarzında büyük plakalar üretebilen laminant sistemlerimizi Hintlilerle beraber yapmaya karar verdik.50.000 metrekarelik kapalı alanda yeni 2 hat ile yeni bir fabrika yatırımı yapmış olacağız.


Yeni yatırımız ile 500 kişiye istihdam imkanı sağlanacak. İkinci bölümün yatırımını da onlarla ortaklaşa yapmayı planlıyoruz. Dolayısıyla önümüzdeki süreç içerisinde iki büyük yatırım var. Bu iki yatırımın her ikisi de 2018 yılı içerisinde bitmiş olacak. Ülkemizde daha fazla istihdam ve ekonomiye katkıda bulunmak bizi ziyadesiyle gururlandırıyor.



‘’Savunma sanayisi alanında üretime başlıyoruz’’
Yeni Birlik Makine ismiyle makine fabrikamız var. Son iki yıldır makine sektörümüzdeki yatırımlarımıza seramikle birlikte hız kesmeden yatırım yapıyoruz. 8 adet yeni makine yatırımı yaptık. Bunların hepsi işleme merkezi, bunlarla hem kendimizin hem de 4-5 tane fabrikanın kalıplarını üretiyor ve revizyonlarını yapıyoruz. Bunun dışında SASAD dediğimiz askeriyeye parça imal eden savunma sanayicileri derneğine de üyelik başvurusunda bulunduk. Onlar da bunu incelemeye aldılar. Ayrıca savunma sanayi içerisinde yer alan bir firma ile görüşmelerde bulunduk ve fason olarak onlara üretim yapmaya başladık. Bundan sonraki dönemde eğer rüştümüzü ispatlarsak SASAD’a girip silah sanayisine de parça üretir hale gelmek istiyoruz.



‘’Umpaş Holding kendi arazileri üzerinde markalı projeler hayata geçirecek’’

Holding olarak arazi yatırımlarımız oldukça güçlüdür. Türkiye’nin farklı bölgelerinde bugüne kadar arsa yatırımı yaptık. İzmir’deki arsalarımızı İzmir Büyükşehir Belediyesinden onaya girdi. İmar planlarının tasdikinden sonra inşaat sektöründeki etkinliğimiz holding bünyemizde faaliyet sürdüren Nizam İnşaat markamızla da çok daha hızlı artacak. Böylece çok ortaklı ve borsada işlem gören şirketimizin yapısal alandaki gelişmesi birkaç sene içerisinde daha da ivme kazanacak.



‘’Umpaş Holding her şartta güçlü Türkiye için yatırımlarına devam edecek’’


Ülkemiz son 15 yıldır güçlü ve başarılı bir siyasi irade tarafından yönetiliyor. Türkiye, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, içeriden ve dışarıdan kaynaklanan, çok ciddi olumsuz neticeler doğuracak entrikalardan kurtulmayı başardı. 15 Temmuz’daki darbe girişimi ve sonrasında
çıkartılmak istenen ekonomik kaoslardan hükümetimizin proaktif adımları neticesinde iş dünyası çizik almadan sıyrıldı. Ben ülkemizin aydınlık geleceğine ve 2023 hedeflerine ulaşacağına yürekten inanıyorum. O nedenle bir iş adamı olarak korkmadan, çekinmeden tereddüt etmeden yatırım yapmaya, istihdam yaratmaya, katma değer oluşturmaya devam edeceğim. Çünkü ben devletime, hükümetime, milletime güveniyorum, bu aziz milletin zor koşullarda neleri başarabileceğini tüm dünya gördü ve görmeye devam ediyor. Bizlerde Umpaş Holding olarak ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek adımlar atmaya devam edeceğiz. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.