26 yıldır sektörün içinde yer alan ve sayısız projede imzası bulunan Kamber Karabulut tarafından 2014 yılında kurulan VTN Harita, geleceğe yönelik projelerde gelişen ve değişen teknolojiyi yakından takip ederek emin adımlarla ilerliyor.

Türkiye’nin hep ilk projelerinde yer aldık diyen VTN Harita Yönetim Kurulu Başkanı Kamber Karabulut, bunlardan bir tanesi de Türkiye’nin teknoloji bakımından yapılan ilk akıllı köprüsü olan İstanbul Haliç Metro Geçiş Köprüsüdür dedi. 



MEGA PROJELERDE YER ALDIK

Bitmiş olan projelerimiz Haliç Metro Geçiş Köprüsü, Cağaloğlu Fatma Sultan Camii, Halkalı Sebahatin Zaim Üniversitesi, İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi(Avrasya Tüneli) arkeolojik kazı çalışmaları ve Süleyman Subaşı Camii temel araştırma kazısını ve camii yapımını tamamladık. Daha sonra da İstanbul Proje Koordinasyon Birimi’nde bulunan Eyüp İslambey İlköğretim Okulu, Alibeyköy Anadolu Lisesi ve Alparslan İlköğretim Okulu gibi projeleri teslim ettik. Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol boru hattı işlerini başarıyla tamamlandık. Şuan ki çalışmalarımız 3 noktada devam etmekte. 1 yıla yakın zamandır Kuzey Marmara Otoyolu projesinde çalışıyoruz ve viyadüklerini yapıyoruz. Eyüp Belediyesi’nin hemen yanında bulunan 37. parselin arkeolojik kazısı ve Silivri’de Eksim Holding’in Rüzgar Türbinleri Arkeolojik Kazı Çalışması devam ediyor.



■ Yeni proje çalışmalarınız ve hedefleriniz neler?


Önümüzdeki dönem Çanakkale Dardanel Köprü Projesi, Kanal İstanbul Projesi ve Kuzey Marmara Otoyolunun bağlantı yollarının yapımında yer alacağız. Ortadoğu’ya hizmet vermek için çalışmalara başladık. Dubai ve Arabistan’dan davetler alıyoruz. Ayrıca yakında Gürcistan’da bir projeye başlayacağız.



Arkeolojik kazılarda anahtar teslimi projeler

Biz profesyonel ölçüm ve mühendislik şirketiyiz. Ulusal ve uluslararası kurumların projelerinde yer alıyoruz. Sadece ölçüm bazlı çalışmıyoruz. Arkeolojik kazıların anahtar teslimi projelerini gerçekleştiriyoruz. Bunu şu şekilde açabiliriz; Arkeolojik kazılarda ilk önce jeoradar ile yeraltının röntgenini çekiyoruz. Tespit edilen eser varsa konusunda uzman ekibimizle ortaya çıkmasını sağlıyoruz. Kazıdan sonra projelendirme ve müze müdürlüğünce projenin onaylanmasını sağlayarak, müzeler birliği ile eserin tarihini belirliyoruz. Eğer eser müzeye taşınacaksa bu işlemi de ayrıca üstleniyoruz. Gizlilik ve çıkan mimarinin iyi korunmasını sağlamak en önemli prensiplerimizdendir. VTN Harita Türkiye’nin her tarafında kısa ve uzun vadeli hizmetler sunar. Harita, mühendislik ve ölçme alanına giren tüm problemlerinizin çözümlenmesi aşamasında yardımcı olur.



■Kamber Bey sosyal sorumluluk anlamında çok güzel bir projeniz var. Biraz açar mısınız?

Kamber Karabulut yetim ve öksüz büyüdü. 2014 yılında şirketi kurduğumda karar aldım. Şirketimde yetim, öksüz ve şehit çocuklarını çalıştırıyorum. Ayrıca sokak çocuklarının tedavilerini üstlenip sosyal hayata kazandırmaya çalışıyorum. Hiçbir destek almaksızın bu işleri yapıyorum. Kadromuzda yaklaşık 150 kişiyi barındırıyoruz. Proje bazlı ve genellikle yaz aylarına doğru bu sayı binlere çıkıyor.