İmpo İmar ekipleri tarafından 6 yıl önce hayata geçirilen web tabanlı mülkiyet erişim sistemi İmpomes, mülk sahipleri adına adeta tapu dedektifliği yapıyor.
Tapuya konu olan gayrimenkulleri Türkiye’nin neresinde olursa olsun izlemeye alan İmpomes ekipleri, tapu sahiplerinin adına sahaya inerek mülkü inceliyor ve fotoğraflıyor. Aynı zamanda ilgili belediyesinde imar durum takibi ve emlak vergisi incelemelerinde bulunuyor.2 ayda bir yapılan bu denetimler mülk sahiplerine raporlanıyor.



İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, sistemi halen Türkiye’nin sayılı Holdingleri, Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları, bankaları ve şirketlerinin kullanmakta olduğunu belirterek “Bu sistemi özellikle çok sayıda mülkü olup bunları takip etmekte zorlanan yatırımcılar kullanıyor. Hem mülklerinin güvende olduğunu bilmenin rahatlığını yaşıyorlar hem de bunun için ekstra zaman harcamaları, kapı kapı dolaşmaları veya özel ekip istihdam etmeleri gerekmiyor” dedi.



Yatırımcı Zarar Etmiyor

Hüseyin Oflaz İmpomes sayesinde bugüne kadar pek çok yatırımcının milyon liralık zararlardan korunduğunu anlatarak “Örneğin tapusunun imar durumu değişmiş olan bir yatırımcı yasal süresi içinde buna itiraz edebildi. Yeni imar planları mülkünün önemli oranda değer yitirmesine neden oluyordu. Bir başka müşterimiz cezaya girmeden vergi borcunu öğrenirken, bir başkası komşu parselden kendi arsasına yapılan müdahaleyi önledi” dedi.

İMPOMES Genel Koordinatörü Damla Kartalkanat da İMPOMES ’in halen yaklaşık 7500 mülkün düzenli olarak takibini gerçekleştirdiğini söyledi. Damla Kartalkanat, halen 38 il 93 ilçedeki tapularının sistemin güvencesinde olduğunu belirterek “Bizim için il sınırı yok, Türkiye’nin her yerinden gelen talepleri karşılayabilecek durumdayız. Önemli olan gayrimenkul sahipleri ‘mülkümün durumu ne’ diye bize başvursunlar” dedi. Kartalkanat sistemin henüz firma ve kurumlara hizmet verdiğini, ancak 4.5 G teknolojisine uyum çalışmalarının tamamlanmasının ardından bireysel yatırımcıların taleplerine de cevap verebileceklerini açıkladı.




Sistem Nasıl Çalışıyor?

İMPOMES’le gayrimenkullerin tapu kayıtlarındaki ipotek, şerh, haciz ve diğer durumları takip ediliyor, vergileri ve rayiç bedelleri tespit ediliyor. Gayrimenkule ilişkin bütün güncel belge, bilgi, imar planı, tapu kaydı gibi tüm detaylar bir arada sunuluyor. Söz konusu bilgiler kullanıcıların 7/24 erişebileceği www.impomes.com adresinde yer alıyor. Bu bilgi ve belgelere yalnızca gayrimenkul sahibi ulaşabiliyor. İMPOMES, sistem dışında erişimleri engelleyen üst düzey bir güvenlik sistemine sahip bulunuyor.