Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Bakan Ünal ve İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mesud Sultanifer 4. Turizm İşbirliği Teknik Komitesi Toplantısı Protokolü’nü imzaladı.

10 OTEL İNŞAATI

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, imzalanan protokolle Türk yatırımcılar, Tahran, İsfahan, Şiraz, Tebriz ve Maşhad’da en az 10 otel yapacak. Türk yatırımcıları, turizmdeki deneyimlerini İran ile paylaşacak. Eğitim, planlama, pazarlama ve tanıtımda know-how transferi yapılacak, İran’daki standartlar yükseltilecek. İki ülke turizm yatırımları konusunda teşvikler, seyahat acentaları ile tur operatörlerine kolaylıklar sağlayacak.

İran’dan gelen charter ve tarifeli uçuş sayıları ve Türkiye’deki uçuş noktaları artırılacak. Çin, Hindistan, Endonezya, Malezya gibi uzak ülkelerde iki ülke ortam tanıtım çalışması ve ortak paket turlar (Van, Mardin, Tahran gibi) düzenlenecek.

SÜPER OLUR

Sektör temsilcileri ise, bu görüşmelerin İran’la yapılan en somut ve yazıya dökülmüş görüşmeler olduğunu belirterek, "Geçen yıl İran’dan gelen turist sayısı 1.7 milyon. Bu yılın ilk dört ayında geçen yılın ilk dört ayına göre yüzde 7.5 artış oldu. Bu yıl 2 milyonu geçersek süper olur" dediler.