Doğa

Bu çukurlar kıyamet alameti mi ?

Abone Ol

2007 yılında yine başkent Guatemala'da oluşan devasa obruk evleri ve araçları yutmuş 3 kişi ölmüştü. 2010 yılında ise benzer bir olayda 3 katlı bir bina obrukta yok olmuştu

Dünyanın çeşitli yerlerinde oluşan deliklerle ilgili komplo teorileri de giderek artmaya başladı.

Deliklerin tam olarak nasıl meydana geldiği hala bilinmiyor; ama bazıları 2007'de ve Mayıs ayında Guatemala'da açılan deliği, ülkenin arızalı kanalizasyon sistemine bağlıyor.

Çin'de ise arkası arkasına ortaya çıkan bu deliklerden sonra, 2012'de dünyanın sonunun geleceğine inanlar bunların hepsinin kıyamet alameti olduğunu söylemeye başladı.

Çoğu insan fırtına ya da deprem sonrası oluşan bu deliklerin neden bu kadar düzgün ve yuvarlak olduğuna anlam veremiyor.

Tüm bu deliklerin 2012'de evrenin boyut değiştirmesiyle bağlantılı olduğunu düşünenler çok.

Çin'in Anhui bölgesinde bir yolun aniden çökmesi sonucu ortaya çıkan bu deliğe bir taksi ve üç de motosiklet düşmüştü.

İnsan eliyle yapılması mümkün olmayan deliklerin oluşum nedeni hakkında mantıklı hiçbir açıklama olmadığını düşünenlerin sayısı da oldukça fazla.

Obruk yatağını yutacak genişlikte olmadığı için şanslıydı. Mahalle sakinleri obruk oluşmadan önce bir kaç haftadır yer altından garip sesler duyduklarını söyledi. Yaşlı kadının evi ulusal afet kurumu yetkililerince incelemeye alındı.

Hatta bazıları 2012'de dünyanın sonu geldiğinde bu deliklerden uzaylıların çıkacağına inanıyor.

Guatemala-da 65 yaşındaki yaşlı kadın gece gürültüyle yataktan fırladı. Önce dışarda doğal gaz patlaması olduğunu düşündü. Ancak, korku ve hayretle yatağının hemen altında 12 metre derinliğinde obruk oluştuğunu gördü.