İlginç

Dünya okullarına bir göz atalım!

Abone Ol

Brezilya'nın işçi kesiminin yaşadığı bir mahallenin okulundan. Bu okuldaki öğrencilerden sadece %10'u üniversiteye gidebilecek.

Ülke Peru okul ise dağlık bölgede yer alan Escolar Secundaria Tiracanchi. Okulda sadece bir öğretmen bulunuyor ve tüm sınıflara eğitimi o veriyor. Köyde ve okulda elektrik yok.

Nijerya'nın en büyük şehirlerinden Lagos yakınlarındaki Victoria Adası. Bir açık hava okulu iken bir petrol şirketi sosyal sorumluluk projesi olarak bu okulu ve içindeki mobilyaları yaptırmış.

İngiltere'nin Seaham kasabasındaki ana okulundan. Öğrenciler genelde işsiz ailelerin çocukları. İngiltere'nin diğer bölgelerine kıyasla sınıfın neredeyse tamamen beyaz öğrencilerden oluşması fotoğrafçı Jermaine'nin dikkatini çeken diğer bir konu.

Katar'ın başkenti Doha'daki Ömer Bin Al-Hattab Eğitim Kompleksi. Okul son derece lüks ve birçok öğrenmen Avrupa'dan getirtilmiş. Ancak fotoğrafçı Jermaine öğrencilerin çok ruhsuz olduğu söylüyor ayrıca çocukların neden bıyık bıraktıklarını hala anlamamış.

Almanya'nın Düsseldorf şehrinde yer alan bir okuldan.

Gambella İlköğretim okulu Başkent Addis Ababa'ya 420 km mesafedeki küçük bir köy okulu.

Bangladeş'in Essore Zilla okulundaki öğrencilerin neredeyse tamamı erkek. Tüm dünyada olduğu gibi onlarda üzerine giydikleri okul formalarıyla gurur duyuyor. Bir çoğu doktor veya avukat olmak istiyor ama olamayacaklar. Genelde bu okuldan mezun olan öğrenciler asker oluyor.

Burası Küba. Eski Havana bölgesinde yer alan bu okuldaki öğrencilerin aileleri Avrupalı ailelere göre oldukça fakir. Ancak bu okulda eğitim, sağlık ve beslenme öğrencilere ücretsiz olarak sağlanmaktadır.

İspanya'nın başkenti Madrid'te yer alan bir okulun müzik sınıfı. Bu sınıfa müzik eğitimi Madrid Flarmoni çalışanları tarafından verilmektedir.

ABD'nin Beaumont Lisesi'nden. Okul çoğunlukla siyah insanların yaşadığı bir şehirde olduğu hissini yansıtıyor. Eski bir binaya sahip olan okulun eğitim kalitesi çok güçlü. Bu okuldaki öğrenciler son derece iyi eğitim alabiliyor ve birçoğu üniversiteye gidebiliyor

Yemen Al-Akmat megabit kentindeki Al Ishraq İlköğretim Okulu. Okul ülkenin dağlık kesiminde yer alıyor. Öğrencilerin yaşı 5 ile 12 arasında değişiyor. Bu sınıftaki öğrencilerin sadece %15'i orta öğretime geçebilecek. Üniversite ise kimsenin düşlemediği bir hayal.