İlginç

Öğrenildiğinde ufku iki katına çıkaran bilgiler!

Abone Ol

Afganistan'da insan ömrü ortalaması 43,4 olarak en düşük seviyeyi izlemektedir. Japon kadınlar ise 86,2 yıl ile en üst sıradadırlar.

Her canlının doğumundan ölumüne kadar kalp atıs sayısı aşagi yukari aynidır.(İnsan, kedi, köpek vs)

Tarkan'ın Kış Güneşi şarkısını, Yıldız Tilbe yazmıştır.

Nörolojik araştırma birimi, adrenalin hormonunu en yüksek seviyeye çıkaran durumun, deneğin annesine yapılan fiziki darbe olduğunu saptamıştır.

Ankaralı Namık muşludur.

Florida'da,açık alanda yemek paylaşılamaz diye bir yasa vardır; 90 yaşında bir bir adam, evsizlere yemek verdiği için göz altına alınmıştır. 6 ay hapis ve 500 dolar para cezası ile yargılanmaktadır.

Almanya’nın 2.Dünya Savaşı sonrası ordu kurması yakın bir tarihe kadar yasaktı. Bu yüzden Almaya ABD tarafından para karşılığı korunmuştur.

New Orleans'da bir seri katil, gazeteye mektupla 'Bu gece jazz müzik dinlemeyen 1 kişiyi öldürücem' ilanı vermiştir. O gece bütün şehir son ses jazz müzik dinlemiştir. Seri katil de söz verdiği gibi ölümleri durdurmuştur. Kim olduğu Hala bulunamadı.

ABD'de bir avukatın "Eğer kürtaj suç değilse, neden hamile kadını öldüren müvekkilim 2 cinayetten yargılanıyor?" itirazı ülkeyi ikiye böldü.

Zaman zaman gözümüzün önünde oluşan ufak şekiller (takip de edilebilen), gözün vitröz sıvısındaki proteinlerin yansımasıdır.

Albert Einstein'ın mutluluk denklemi: Mutluluk = Gerçeklik - Beklentiler

Mouse'un ortasındaki tekerleğe basıldığında, tek tıkla istediğiniz şey, yeni sekmede açabilirsiniz.

İtalya'da Boşanma Avukatları Derneği’nin raporuna göre boşanma vakalarının yüzde 40'ına mesajlaşma sistemi WhatsApp sebep oluyor.

Ceviz ağaçlarının kökleri 50-75 metre derine kadar inebilmektedir.

Halikarnas Balıkçısı olarak bilinen Cevat Şakir Kabaağaçlı, balıkçı değildir; Robert Kolej ve Oxford mezunu bir yazardır.

Türkiye'de üniversite olmayan şehir yoktur.

Şehir sabaha kadar sokakalrda jazz müzikle dans etmiş, resmi tatil olmuştur. hala kim olduğu bilinmemekte. (Axeman of New Orleans)

Sobalı evlerde kolay uyunmasının nedeni, sobanın oksijen miktarını azaltmasıdır.

Kaza anında, göz bebekleriniz tamamen açılır ve beyniniz en yüksek seviyeye ulaşır. Bu nedenle saliselik görüntü size çok daha uzun gelir.

Depremin şiddeti ile büyüklüğü birbirinden farklı kavramlardır.

İddiaya serçe parmakla girilmesi, bir Asya kültürüdür. Serçe parmak günümüzün aksine en önemli uzuvdu (serçe parmaksız kılıç tutamazsınız). İddiayı kaybeden taraf serçe parmağını feda etmiş olurdu ve parmak kesilirdi.