2014 yılında İstanbul'a en çok o ülkeden turist geldi

İstanbul'u 2014 yılında 11 milyon 842 bin 983 turist ziyaret etti.

2014 yılında İstanbul'a en çok o ülkeden turist geldi
 İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanları ile Haydarpaşa, Pendik ve Karaköy limanlarından alınan verilere göre, geçen yıl İstanbul'a gelen yabancı sayısının, önceki yılla karşılaştırıldığında yüzde 13 arttığı belirtildi.

EN ÇOK TURİST ALMANYA'DAN

Kente 2014'te 11 milyon 842 bin 983 yabancı ziyaretçi geldi. Bunların 444 bin 149'nu Karaköy Limanı'na gelen günübirlikçiler oluştururken, havayolu ile gelen yabancıların yüzde 18'i Sabiha Gökçen Havalimanı'nı kullandı.

Geçen yıl İstanbul'a gelen yabancıların yüzdeleri şöyle:

"Almanlar yüzde 10,2, 
İranlılar yüzde 5, 
Ruslar yüzde 5, 
Amerikalılar yüzde 4,5, 
İngilizler yüzde 4,2, 
Fransızlar yüzde 4,2,
İtalyanlar yüzde 3,9, 
Iraklılar yüzde 3, 
Suudi Arabistanlılar yüzde 2,7, 
Hollandalılar yüzde 2,5, 
Libyalılar yüzde 2,2, 
Ukraynalılar yüzde 2,2, 
Azerbeycanlılar yüzde 2, 
İspanyollar yüzde 2, 
Suriyeliler yüzde 1,9 
diğer ülkeler 44,4."

JAPON TURİST SAYISINDA AZALMA VAR

Ülkelere göre yabancı ziyaretçi verileri değerlendirildiğinde sadece Japon turist sayısında son iki yılda azalma yaşandı. Almanya, Fransa, Ukrayna, Avusturya, İsviçre gibi Avrupa ülkelerinden gelişlerin sayısı ise geçen yıla göre birkaç puan arttı. En çok artış yüzde 50'nin üzerinde İran'dan gelenlerle sağlandı. Bunu Güney Kore, Çin ve Irak'tan gelişler izledi.

ARAP TURİSTLERDE YÜZDE 18 ARTIŞ

Bu arada 2010 yılından itibaren Arap ülkelerinden İstanbul'a gelen ziyaretçi sayısı da yüzde 10'dan yüzde 18'e yükseldi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.