AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Diyarbakır'da IŞİD protestosuna katılıp, "IŞİD; Irak, Şam İsrail Devleti örgütüdür. Filistin bizim için ne ifade ediyorsa Suriye'nin kuzeyi ve Irak Kürdistan'ı da aynı şeyi ifade ediyor. IŞİD bir terör örgütüdür ve İslam'la dinle alakası yoktur" dedi.

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçesi Ofis Camii'nde kılınan cuma namazının ardından 12 sivil toplum örgütünün organizasyonu ile Irak ve Suriye'de saldırılarını sürdürüp, sivilleri katleden IŞİD, protesto edildi. Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in de katıldığı protestoda IŞİD'in katlettiği çocukların fotoğrafları taşınıp, "IŞİD Kürdistan'dan defol", Kahrolsun "IŞİD" sloganları atıldı. Protestocular adına konuşan İsmail Kaya, Kürt halkının birlikte yaşadığı tüm halklara karşı kardeşliğin sorumluluğunu yerine getirdiğini, şimdi ise diğer kardeşlerin sınav verme zamanı olduğunu söyledi. Kaya, "Son saldırıların, Kürtlerin kazanımlarını hedeflediği ve uluslararası güçlere rağmen kaderini belirlemeye çalışan Kürtleri cezalandırmaya yönelik olduğu açıktır. İsrail'in Filistin halkına, IŞİD çetelerinin Kürt halkına yönelik başlattığı saldırıları kınıyoruz. Selahaddini Eyyübi, Şeyh Said, Şeyh Ahmed Yasin gibi mücahidleri yetiştiren ve İslam ümmetinin yetimi olan Kürt ve Filistin halklarının yanındayız" dedi.

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, IŞİD'in açılımını, Irak Şam İsrail Devleti örgütü olarak dile getirerek şunları söyledi:

"Bana göre IŞİD; Irak Şam İsrail Devleti örgütüdür. IŞİD, Irak Kürdistan'ın da ve Suriye'nin kuzeyinde katliamlar yapıyor. Sadece Müslümanları, Kürtleri, Yezidileri değil insanlık onurunu ayaklar altına alıyor. Bu kabul edebileceğimiz bir şey değil. Bizim için Filistin ne anlam ifade ediyorsa Kürtler de, Yezidiler de, Türkmenler de, Araplar da Irak Kürdistan'ın da yaşayan bütün insanlar aynı şeyi ifade ediyor. Biz Filistin konusunda ne kadar duyarlıysak, IŞİD terörüne karşı da aynı oranda duyarlıyız. BM ve NATO'yu göreve çağırıyorum. BM'nin bir an önce müdahale etmesi gerekiyor. Filistin'deki gibi davranmaya devam ederse dünya milletleri BM'yi kendi gözyaşlarıyla gömer ve boğar. IŞİD'in İslam'la, dinle uzaktan yakından ilgisi yok. Bana göre IŞİD, Irak Şam İsrail devleti örgütü adı altında çok ciddi zulüm politikası yapıyor. Zamanında da söyledik; 'Suriye'ye müdahale edilmesi gerekiyor' dedik. IŞİD'in başından beri Esad'ın yanında yer aldığını söyledik. Bizi alçakça ayaklarımızdan vurmaya çalışanlar bizi IŞİD'e yardım etmekle suçladılar. Hiçbir zaman böyle bir şey olmadı. Biz Özgür Suriye Ordusu'nu savunduk. Ancak hiçbir lojistik ve silah yardımında bulunmadık. Suriye'nin kuzeyinde Araplar, Kürtler, Şiiler, Türkmenler katlediliyor. Etnik kimlik önemli değil. Bu IŞİD ne hikmetle Esad'a karşı çıkmıyor. Siyonist ve terörist devlet İsrail'e karşı sesini çıkarmıyor. Ama kadın çoluk çocuk demeden insanlık onurunu katlediyor."

BM'SİZ MÜDAHALE ETMEYİZ
Hükümetin gerekli tepkiyi neden göstermediğiyle ilgili soruyu da yanıtlayan İçten, "Hükümet gerekli tepkiyi gösteriyor. Suriye'nin Kuzeyi'ndeki katliamlara duyarsız kalmamız mümkün değil. Biz duyarlıyız. Ne yapmamız bekleniyor? Yani BM müdahale etmeden bizim Suriye'ye müdahale etmemizi birileri bekliyorsa yanılıyorlar. Biz bu oyuna gelmeyiz. Ama BM'nin bir ön önce Suriye'ye müdahale etmesi kaçınılmazdır. Ak Parti iktidarı her zaman mazlumlardan ve zulme uğrayanlardan yana olmuştur. Ben Ak Parti milletvekili olarak burada bulunup IŞİD'in bir terör örgütü olduğunu söylüyorsam bu bunun göstergesidir. Biz bu katliamları kınıyoruz" dedi.