Basın Konseyi'nden Seviyeli Siyaset Çağrisi

BASIN Konseyi'nce yapılan açıklamada, "Başbakan ve Cumhurbaşkanları’nın görevi, gazetecilere ve gazetelere hiza vermek değildir" denildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bir televizyon...

Basın Konseyi'nden Seviyeli Siyaset Çağrisi

BASIN Konseyi'nce yapılan açıklamada, "Başbakan ve Cumhurbaşkanları’nın görevi, gazetecilere ve gazetelere hiza vermek değildir" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bir televizyon programında soru soran gazeteciyi, miting meydanlarında halka yuhalatan ve haddini bildirmekle tehdit eden siyasi anlayışı kınıyor, seviyeli siyaset yapmaya çağırıyoruz. Alışkanlık haline getirilen gazetecileri hedef alma ve gazetecilerle basın kurumlarına hiza verme çabalarının, ifade, düşünce, basın özgürlüğü ile bağdaşmadığını bir daha hatırlatırız. 

Kaldı ki, Başbakan ve Cumhurbaşkanları’nın görevi, gazetecilere ve gazetelere hiza vermek değil, demokrasinin olmazsa olmazı basın özgürlüğüne sahip çıkmaktır.

Gazetecilere linç kampanyası başlatmak, demokrasi sınırları dışına çıkmak olur. Seçim atmosferi ve bölgemizde çok sıkıntılı geçen şu günlerde, siyasilerin ifade özgürlüğüne saygılı olmalarını ve içtenlikle, sevgiyle halkın tüm kesimlerini kucaklamalarını bekliyoruz."

 

 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.