Chp'li Gençlerden Bilal Erdoğan Tepkisi

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın Milli Eğitim yöneticileriyle yaptığı ve eğitim sisteminin dizayn edildiği iddia edilen toplantı tapelerine tepkiler sürüyor. CHP İzmir İl Gençlik Kolları,...

Chp'li Gençlerden Bilal Erdoğan Tepkisi
BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın Milli Eğitim yöneticileriyle yaptığı ve eğitim sisteminin dizayn edildiği iddia edilen toplantı tapelerine tepkiler sürüyor. CHP İzmir İl Gençlik Kolları, Milli Eğitim İl Müdürlüğü önünde 'Paralel Milli Eğitim Bakanı Bilal Erdoğan' pankartı açıp basın açıklaması yaptı.

CHP Gençlik Kollar İzmir İl Başkanı Sinan Sarıküse ile partili bir grup genç, İzmir Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bulunduğu binaların önünde, Bilal Erdoğan ile TÜRGEV yöneticilerinin Milli Eğitim yetkilileriyle yaptıkları toplantı tapelerinin içeriğini protesto etti. CHP'li gençler, 'Bilal oğlandan eğitim sistemine ayar', 'Affedersiniz kızlı erkekli buradayız', 'MEB sınıfta kaldın otur: = 0' ve 'Paralel Milli Eğitim Bakanı Bilal Erdoğan' pankartları açtı.
Gençlik Kollar İl Başkanı Sarıküse ses kaydından bu ülkede artık eğitimi monarşilerde olduğu gibi ailelerin yönettiğinin anlaşıldığını söyledi. Sarıküse, "Başbakan ve oğlu 17 Aralık'ta ortaya çıkan ses kayıtlarındaki yolsuzluk ve para sıfırlamadan sonra şimdi de bu ülkenin Milli Eğitimini hep birlikte sıfırlamaya ve kendi yaşam tarzlarına göre dizayn etmeye çalışmaktadırlar. Biz CHP'li gençler olarak bu ilkesiz, Anayasa'ya aykırı, devlet teamüllerini hiçe sayan skandalın hesabını soracağız" dedi.
Bilimin, pozitif değerlerin, AB normları ve diğer tüm evrensel ilkeler ışığında olması gereken bir eğitim sistemi için tüm CHP gençliği ve destek veren İzmir gençliği olarak mücadele edeceklerini belirten Sarıküse, "Ülkenin ve eğitim sisteminin karşı karşıya olduğu bu anti-demokratik yaklaşımı kabul etmiyor ve kınıyoruz. Eğitimin, dogmalardan, militarizmden, dinden ve siyasi dizaynlardan değil, gelişmiş demokrasilerden referansla yeniden inşa edilmesi gerektiğine inanıyoruz" dedi. CHP'li gençler basın açıklamasını alkışlarla bitirdi.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.