Daire Fiyatına Deve

İNCİRLİOVA(Aydın),() - AYDIN'ın İncirliova İlçesi'nde, deve yetiştiricisi 52 yaşındaki Bekir Kaykı'ya ait 'Kaykıbey' adlı 7 yaşındaki deve, Hamdi Yıldız'a 130 bin liraya satıldı. Bir deveye ödenen miktarın daire ve otomobille yarışması...

Daire Fiyatına Deve

İNCİRLİOVA(Aydın),() - AYDIN'ın İncirliova İlçesi'nde, deve yetiştiricisi 52 yaşındaki Bekir Kaykı'ya ait 'Kaykıbey' adlı 7 yaşındaki deve, Hamdi Yıldız'a 130 bin liraya satıldı. Bir deveye ödenen miktarın daire ve otomobille yarışması dikkati çekti. Deve güreştiren 30 yaşındaki Hamdi Yıldız, bunun ayrı bir sevda olduğunu, parayla ölçülemeyeceğin söyledi.
Ege Bölgesi'nde kış aylarında çok revaçta olan deve güreşlerinde erkek develer fiyatlarıyla da el yakıyor. Özel aksesuarlarla süslenen 'tülü' denilen erkek güreş develeri, bir daire fiyatına alıcı bulabiliyor. Yazıdere Mahallesi'nde deve yetiştiricisi Bekir Kaykı, Kaykıbey adlı 7 yaşındaki erkek güreş devesini Germencik İlçesi'nde yaşayan Hamdi Yıldız'a 130 bin liraya sattı.
DEVELERİN DEĞERİNİ ORTAYA KOYDU
Kentte orta halli bir dairenin 120 ile 150 bin lira arasında olduğunu belirten deve yetiştiricisi Kaykı, bu satışın da develerin ne kadar değerli olduğunu ortaya koyduğunu söyledi. Devenin 'daylak' yani ergen olduğunu, henüz resmi güreşlere katılmadığını, bu yıl ilk defa güreşeceğini belirten Bekir Kaykı, "Kaykıbey'e küçük yaştan beri biz bakıyoruz. İyi bir bakım yaptık. Daha önce daylak güreşi yaptı. Bu yıl ilk kez resmi güreşe katılacak" dedi. Genç develerin güreşlerde daha iyi güreşebilmesi için kardeşi 50 yaşındaki Tahsin Kaykı ile özel bir yemek programı uyguladıklarını anlatan Bekir Kaykı, "Kırık yumurta kabuklarını arpa, buğday ve burçak unu ile karıştırarak develere yediriyoruz. İki ay boyunca her gün sabah ve akşam olmak üzere bu karışımı yediklerinde kemikleri daha çabuk gelişiyor. Kemik yapısı sağlam olan deve, güreşlerde daha başarılı oluyor" diye konuştu.
'PARA- PULLA KIYASLANAMAZ'
Germencik'in Turanlar Mahallesi'nde yaşayan ve deve güreştiren Hamdi Yıldız da, "Kaykıbey'i satın aldık. İsmini 'Emirhan' olarak değiştireceğiz. Ünlü 'Vanlı Arap' adlı deve ile aynı yerde kalacak. Aldığımız devede ilerleyen yıllarda ünlü bir güreş devesi olacak. Devecilik işi ayrı bir sevdadır. Para ile pulla asla kıyaslanamaz" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

 

Anahtar Kelimeler:
AydınDaire FiyatınaDeve
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.