Der Spiegel, Türkçe Çikinca Yok Sattı

ALMANYA'nın ünlü dergisi Der Spiegel, Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Eroğan'ı kapağına taşıdı. Derginin Erdoğan ile ilgili 16 sayfalık bölümü Türkçe ve Almanca yayınlanınca,...

Der Spiegel, Türkçe Çikinca Yok Sattı

ALMANYA'nın ünlü dergisi Der Spiegel, Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Eroğan'ı kapağına taşıdı. Derginin Erdoğan ile ilgili 16 sayfalık bölümü Türkçe ve Almanca yayınlanınca, Bodrum'daki gazete bayilerinde turistler ve yerli tatilciler bulmakta zorlandı.

Almanya'nın haftalık yayınlanan haber dergisi, Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Eroğan'ı "Erdoğan Devleti" başlığıyla ve "Türkiye özgür kalacak mı?" alt başlığıyla kapağına taşıdı. 16 Türkçe özel sayfa ile basılan derginin yönetimi, özel yayının sebebini "Kapak yazımız Türkçe yayınlanıyor, aynen bir yıl önce İstanbul'daki direniş hakkındaki yazılar gibi. Almanya'daki Türkiye kökenli yaklaşık 3 milyon insanın Almanca'sının yetersiz olduğunu düşündüğümüz için değil. Cumhurbaşkanlığı seçimi vesilesiyle ülkemizdeki en büyük göçmen grubuna ve Türkiye'deki okurlarımıza yönelik bir jest olarak" satırlarıyla açıkladı.

Yeni Padişah başlığıyla başlayan 16 sayfalık Türkçe özel bölümde, Hasnain Kazim ve Maximillian Popp'un hazırladığı Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Eroğan'ın yükselişi, zirveye tırmanışı, barışma, iktidar mücadelesi, Gezi Parkı sürecine yer verirken, Katrin Elger ve Özlem Gezer'in hazırladığı Türklerin altıncı büyük seçim bölgesi olan Almanya Federal Cumhuriyeti'nden izlenimler dikkat çekti.

Derginin 16 sayfalık Türkçe bölümü ise Bodrum'da da ilgi gördü. Bodrum'a tatile gelen Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümü 3. sınıf öğrencisi 24 yaşındaki Hülya Elteş, dergiyi alabilmek için birkaç gazete bayisini gezmek zorunda kaldığını belirtti. Elteş, "Dergi Türkçe yayınlanınca, gündemi takip etmek için almak istedim. Türkiye'nin yurt dışındaki yayınlarda nasıl lanse edildiğini de görmüş oluyoruz böylece. Ancak dergiyi bulabilmek kolay olmadı. Gittiğim birçok bayide kalmamıştı" dedi.

Can Market'in işletmecisi Can Demir, "Der Spiegel isimli Almanya'nın önde gelen haftalık haber dergisinin Türkçe özel bölümü ile yayınlanması tatilcilerinde dikkatini çekti. Otellerden gelen Alman turistlerin ve gurbetçilerin dergiye ilgisi büyük oldu. Dergi geldiği gün tükendi" dedi.

FOTOĞRAF

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.