Dönüş çilesi başladı

BAYRAM tatiline giden tatilcilerin dönüşlerinde de yoğunluk yaşanmaya başladı.

Dönüş çilesi başladı
 
TEM'DE DÖNÜŞ TRAFİĞİ BAŞLADI, YOLLAR VE FERİBOT İSKELELERİ HAREKETLENDİ

RAMAZAN Bayramı'nı İstanbul dışında geçirmek isteyenlerin yola çıkmasıyla özellikle Cuma ve Cumartesi günü yaşanan yoğun trafiğin ardından, bayramın birinci ve ikinci günleri oldukça sakin olan TEM ve D-100 Karayolu ile feribot iskeleleri yeniden hareketlendi. 
Geçtiğimiz hafta Cuma gününden itibaren İstanbul'dan Anadolu istikametine gerçekleşen bu tatil göçü, bugünden itibaren itibaren bu kez İstanbul istikametine doğru gerçekleşiyor. Yarın ve ve Cuma günü iş günü olduğundan, izin alamayan veya işlerini açması gereken İstanbullu'lar bugün yeniden yola koyuldu.

Bayram arifesinin aksine bu kez İstanbul istikametine doğru trafikte hareketlilik başladığından, İDO'nun Yalova Topçular Feribot iskelesinde yavaş yavaş oraç kuyrukları görülüyor. Yalova Topçular’dan Gebze Eskihisar'a geçmek için araç sürücüleri öğlen saatlerinden itibaren iskeleye girmeye başladı. İDO, bu hatta 4’ün hızlı feribot olmak üzere 17 feribot çalıştırıyor. Eskihisar istikametinden gelen araç sayısının az olması nedeniyle bekleme yapılmadığından feribotlar doldur boşalt sistemiyle araç taşıyor. Burada öğlen saatlerinde az da olsa sıra beklemek istemeyenler E-130 Karayolu'ndan İzmit'e geçerek burada Kandıra turnikelerinden TEM'e girip yollarına devam ediyor.
Tatil dönüşünde, sürücülerin en çok zorlandığı geçiş noktasi yine Bekirdere Rampası Ankara'nın yanı sıra Antalya ve tüm Akdeniz bölgesinden Eskişehir yolunu kullanarak gelen araçlar Sakarya'da TEM'de birleştikten sonra bu trafik, 'Kandıra turnikeleri' olarak da bilinen İzmit Doğu turnikelerinde İzmir- Bursa ve Yalova yönünden gelen araçlarla kesişiyor.

Bu noktaya kadar TEM'de 3 şerit olan yol da Bekirdere Rampası'ndan itibaren 2 şeride düştüğü için trafik sıkışıyor. Şu saatlerde henüz o yoğunluk oluşmasa da elerleyen saatlerde oluşabileceğinden sürücülerin burada sabırlı olmaları, emniyet şeridini kapatmamaları, sollama yapmamaları isteniyor. Bu bölgede olası küçük maddi hasarlı kazalarda yolun tamamen kapanmaması ve anında müdahale edilebilmesi için birçok ekip hazırbekleniyor. TEM otoyolu'nun Kocaeli geçişi boyunca da her 5 kilometrede bir trafik ekibi bulunduruluyor.

Dönüş yolundaki tatilciler, Kırıkkale-Kayseri, Samsun ve Sivas karayolunda yoğun trafikle karşılaştılar.
Kırıkkale kent girişindeki yollarda araçlar uzun kuyruklar oluşturmaya başladı. Zaman zaman meydana gelen maddi hasarlı trafik kazaları nedeniyle de ulaşımı durma noktasına geldi. Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Bölge Trafik ekipleri üç ayrı karayolunda geniş kapsamlı önlemler alıp, yoğunluğun olduğu bölgelerde trafik akışını rahatlatmaya çalıştılar. Ekipler, yoğunluğun ve kaza riskinin olduğu karayollarında aldıkları önlemle birlikte sürücüleri dikkatli seyretmeleri konusunda uyardılar.

BANDIRMA'DA DÖNÜŞ İZDİHAMI

BALIKESİR'in Bandırma ilçesinde, tatilcilerin dönüş izdihamı erken başladı. Sabahın erken saatlerinde, İstanbul'a gitmek için limanda oluşan uzun kuyruklar dikkat çekti.

Ramazan Bayramı'nın son günü, İstanbul'a dönmek için Bandırma Limanı'nda uzun kuyruklar oluştu. Sabah saat 09.45'te başlayan araç ve yolcu taşıma işlemleri, saat 23.55'e kadar devam edecek. Normalde gün içersinde Yenikapı ile karşılıklı olarak 4 seferin yapıldığını hatırlatan İDO Yetkilileri, bayram nedeniyle yoğunluğun dikkate alınması sonucu sefer sayısını 6 feribot ve 4 deniz otobüsü olamak üzere 10'a çıkardıklarını söylediler. Yetkililer, bayramın son günü Bandırma Limanı'ndan İstanbul'a toplam 5 bin 600 yolcu ve bin 200 aracın taşınacağını kaydettiler.


TEM OTOYOLU'NDA TATİLCİ YOĞUNLUĞU

RAMAZAN Bayramı tatilinin son gününde evlerine dönenler TEM Otoyolu'nun Bolu ve Düzce kesimlerinin İstanbul istikametinde yoğunluğa neden olurken, trafiğin akışında sorun yaşanmadı.

Ramazan Bayramı'nın son gününde evlerine dönen tatilciler TEM Otoyolu'nun İstanbul istikametinde yoğunluğa neden oldular. TEM Otoyolu'nun Bolu ve Düzce kesimlerinin İstanbul istikametine doğru yaşanan yoğunluğa rağmen, trafiğin akışında sorun olmadı. Bayram öncesi kilometrelerce kuyruğun olduğu TEM Otoyolu Gerede gişelerinden ise dönüş yolculuğuna çıkanlar araçlarıyla gişelerden beklemeden geçtiler. Trafik ekipleri TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu'nda önlemlerini arttırırken, evlerine dönen tatilcileri aşırı hızdan ve yakın takipten kaçınmaları, yolculukları arasında mola vererek dinlenmelerini tavsiye etti.

ÇANAKKALE'DE FERİBOT KUYRUĞU

ÇANAKKALE'de bayram tatilinin son günü erken saatlerden itibaren dönüş çilesi başladı. Bazı tatilcilerin bugün sabah saatlerinden itibaren yola çıkmasıyla Çanakkale'de yine uzun feribot kuyrukları oluştu.

Hafta sonuyla birleşip 5 güne çıkan bayram tatili için İstanbul, Edirne, Tekirdağ başta olmak üzere Marmara Bölgesi'ndeki diğer illerden Ege ve Akdeniz'e gidenlerin dönüş yolculuğu başladı. Bu defa tedbirli davranıp yoğun trafiğe takılmamak için tatilin son günü, günün ilk ışıklarıyla yollara düşenler yine de feribot iskellerindeki kuyruk çilesinden kurtulamadı. Çanakkale ve Lapseki'deki feribot iskelelerinde, Avrupa yakasına geçmek isteyen tatilciler uzun araç kuyrukları oluşturdu. Bölgede deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş., tatilcilerin mağdur olmaması için bu iki hatta toplam 10 feribotla tarife olmaksızın hizmet vermesine rağmen, araç kuyruğu 1 kilometreyi buldu. Saatler ilerledikçe araç kuyrukları azalmak bir yana daha da artıyor.

TEM'DE DÖNÜŞ TRAFİĞİ

RAMAZAN Bayramı'nı İstanbul dışında geçirmek isteyenlerin yola çıkmasıyla özellikle Cuma ve Cumartesi günü yaşanan yoğun trafiğin ardından, bayramın birinci ve ikinci günleri oldukça sakin olan TEM ve D-100 Karayolu ile feribot iskeleleri, bayramın son günü yeniden hareketlendi. 

Geçen hafta Cuma gününden itibaren İstanbul'dan Anadolu istikametine gerçekleşen bu tatil göçü, bugünden itibaren itibaren bu kez İstanbul istikametine doğru gerçekleşiyor. Yarın ve ve Cuma günü iş günü olduğundan, izin alamayan veya işlerini açması gereken İstanbullu'lar bugün yeniden yola koyuldu.

Bayram arifesinin aksine bu kez İstanbul istikametine doğru trafikte hareketlilik başladığından, İDO'nun Yalova Topçular Feribot iskelesinde yavaş yavaş araç kuyrukları görülüyor. Yalova Topçular’dan Gebze Eskihisar'a geçmek için araç sürücüleri öğlen saatlerinden itibaren iskeleye girmeye başladı. İDO, bu hatta 4’ün hızlı feribot olmak üzere 17 feribot çalıştırıyor. Eskihisar istikametinden gelen araç sayısının az olması nedeniyle bekleme yapılmadığından feribotlar doldur boşalt sistemiyle araç taşıyor. Burada öğlen saatlerinde az da olsa sıra beklemek istemeyenler E-130 Karayolu'ndan İzmit'e geçerek burada Kandıra turnikelerinden TEM'e girip yollarına devam ediyor.

Tatil dönüşünde, sürücülerin en çok zorlandığı geçiş noktasi yine Bekirdere Rampası. Ankara'nın yanı sıra Antalya ve tüm Akdeniz bölgesinden Eskişehir yolunu kullanarak gelen araçlar Sakarya'da TEM'de birleştikten sonra bu trafik, 'Kandıra turnikeleri' olarak da bilinen İzmit Doğu turnikelerinde İzmir- Bursa ve Yalova yönünden gelen araçlarla kesişiyor.

Bu noktaya kadar TEM'de 3 şerit olan yol da Bekirdere Rampası'ndan itibaren 2 şeride düştüğü için trafik sıkışıyor. Sürücülerin burada sabırlı olmaları, emniyet şeridini kapatmamaları, sollama yapmamaları isteniyor. Bu bölgede olası küçük maddi hasarlı kazalarda yolun tamamen kapanmaması ve anında müdahale edilebilmesi için birçok ekip hazır bekleniyor. TEM otoyolunun Kocaeli geçişi boyunca da her 5 kilometrede bir trafik ekibi bulunduruluyor.


TOPÇULAR İSKELESİ'NDE ARAÇ KUYRUĞU


RAMAZAN Bayramı'nın son günü, İstanbul'a dönen tatilcilerin, Yalova Topcular İskelesi'nde uzun araç kuyrukları oluşturdu. Havanın da sıcak olması nedeniyle tatilciler kuyrukta beklerken zor anlar yaşadı.

Ramazan Bayramı'nı İstanbul dışında geçiren tatilcilerin, Yalova Topcular İskelesi'ndeki sıkıntılı bekleyişi, öğleden sonra başladı. İDO'nun araba vapur sayısı, Sirkeci- Harem Hattı’ndan yapılan feribot takviyeleriyle 12'den 17’ye çıkartıldı. Aralıksız olarak 24 saat çalışacak olan araba vapurları ile bayram süresince, 2 milyon 350 bin yolcu ve 156 bin aracın taşınması bekleniyor.

Bu arada Yalova- İzmit arasındaki D-130 karayolunda, İstanbul'a gidiş yönünde trafik öğlen saatlerinden itibaren yoğunlaştı. Yalova Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ekipleri, yaşanan uzun kuyrukları dikkate alarak, 77 plakalı araçlarınn geçişini sahil yolundan değil, Gaziosmanpaşa ve İsmetpaşa mahalleri güzergahından yaptırdı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.