Ankara'dan İstanbul'a bir dizi mitinge katılmak için gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kemal Kılıçdaroğlu, Ömerli'de bayram sabahı namaz kılan grupla ilgili soru üzerine, "IŞİD, açıkça Recep Tayyip Erdoğan’ın koruması altında Türkiye’de korunuyor” dedi.

Kılıçdaroğlu, "Suçsuz yere insanları boğazlayan insanlar dünyanın her yerinde terörist olarak adlandırılırlar. IŞİD’in elindeki silahların da Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildiğini biliyoruz. Recep Tayyip Erdoğan, şu anda IŞİD’in rehinidir. IŞİD tarafından rehin alınmıştır. 49 vatandaşımız rehin alındı. Kendisinden ses çıkmıyor” diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın IŞİD’e tepki göstermemesini eleştiren Kılıçdaroğlu, “Onun bütün tepkisi içeride ‘Kişisel kariyerimi nasıl daha güçlendirebilirim. Nasıl fırsat bulur da Ekmel Bey’e sataşırım’ hesabı içerisinde” dedi. IŞİD’in terör örgütü olduğunu ilk kez ve defalarca CHP’nin dillendirdiğini anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“CHP olarak Ortadoğu’da huzurun olmasını istiyoruz. Sizin ülkenizin 49 yurttaşı Musul’da rehin alınıyor, bayrağı indiriliyor, aylardır oradalar fakat bu ülkenin Başbakanı’ndan ses çıkmıyor. Bunu içimize sindiremiyoruz, doğru bulmuyoruz. IŞİD, açıkça Recep Tayyip Erdoğan’ın koruması altında Türkiye’de korunuyor.”

Kılıçdaroğlu, başka bir gazetecinin “Cumhurbaşkanlığı seçimi anketlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna ise “AKP’nin klasik numarası. Bize gelen anketlerin hiçbirinde yüzde 50’nin üzerine çıkan bir tablo yok” diye cevap verdi.
Kılıçdaroğlu, daha sonra beraberindeki partililerle seçim otobüsüne binerek önceden belirlenen ilçeleri ziyaret etmek için havalimanından ayrıldı.

Kaynak: dha