MANİSA'da 10 aydan bu yana İl Defterdarı olarak çalışan 33 yaşındaki Muharrem Özdemir, 2015 genel seçimlerinde memleketi Mardin'den AK Parti Milletvekili aday adayı olabilmek için görevinden istifa etti.
Önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerinde milletvekilliği aday adaylığı için Manisa'dan ilk istifa Manisa Defterdarı Muharrem Özdemir'den geldi. Makam odasında basın toplantısı düzenleyerek istifasını açıklayan Özdemir, 2013 yılı ekim ayından itibaren üçlü kararname ile Manisa Defterdarlığı görevine başladığını söyledi. Özdemir, "Aradan geçen 10 aylık zaman içerisinde Manisa'da çok iyi dostluklar edindim. Manisa beni, ben Manisa'yı tanıdım. Bu nedenle Manisa'dan ayrılmak beni üzecek" diye konuştu.

Siyaset yaşamının hareketli olduğunu ve kendisinin de bu hareketli yaşamda yer almak istediğini dile getiren Özdemir, enerjisine güvendiğini, aktif çalışmaya hazır olduğunu kaydetti. AK Parti'den Mardin milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa ettiğinin altını çizen Özdemir, şöyle konuştu:
"2015 yılında yapılacak genel seçimlerde Mardin'den AK Parti Milletvekilliği aday adaylığımı koymak üzere defterdarlık görevimden istifa ediyorum. Ayrıca İstanbul'da Yeminli Mali Müşavirlik görevini yapmak için ofis tuttum. Hem Yeminli Mali Müşavirlik, hem de aktif siyaset hayatında bulunmak duygusuyla yola çıktım." 

Özdemir, milletvekili aday adayı olmak için bazı milletvekili ve siyasetçilerle istişarede bulunduğunu ve AK Parti'den kendisine gelen teklif üzerine siyaset hayatına atıldığını anlattı. Muharrem Özdemir ayrıca, 7'inci kitabı olan 'Vergi İcra Hukuku' isimli kitabının piyasaya çıktığını ve Türkiye'deki 10 üniversitede kitabının okutulmaya başlanacağını söyledi.