Motoruna Kuş Giren New York Uçağı Geri Döndü

TÜRK Hava Yolları’nın (THY),  dün sabah İstanbul’dan New York uçuşu için havalanan  ve içinde 282 yolcu bulunan uçağının motoruna Atatürk Havalimanı’ndan kalkışı sırasında...

Motoruna Kuş Giren New York Uçağı Geri Döndü

TÜRK Hava Yolları’nın (THY),  dün sabah İstanbul’dan New York uçuşu için havalanan  ve içinde 282 yolcu bulunan uçağının motoruna Atatürk Havalimanı’ndan kalkışı sırasında kuş girmesi üzerine alev uzaması oldu. Bunun üzerine uçak bir süre yakıtını azaltmak amacıyla havada tur attı ve 2,5  saat sonra geri döndü.

UÇUŞ KULESİNDEKİ GÖREVLİLER FARK ETTİ
THY yetkililerinden alınan bilgiye göre, filoya bu yıl katılan “ Pamukkale” adlı, TC-JOA kuyruk tescilli, TK-3 seferini gerçekleştirecek  282 yolculu THY uçağının sağ motoruna kalkışı sırasında  kuş girmesi üzerine alev uzaması meydana geldi. Uçağın pistten ayrıldıktan sonra tırmanışı sırasında, uçuş kulesindeki görevli kontrolör tarafından fark edilen olay, pilotlara bildirildi. Bunun üzerine pilotlar kullandıkları Airbus A330-303 tipi uçağın motorlarından normal bilgi aldıklarını söyleyip 6 bin feet yüksekliğe kadar tırmandı. Ancak motor verilerinde sorun tespit edilmesi üzerine tırmanış durdu. Bunun üzerine geri dönme kararı alan pilotlar havada tur atıp yakıt azalttılar. Yakıt istenen düzeye geldikten sonra uçak kalkışından yaklaşık 2,5 saat sonra sorunsuz olarak Atatürk Havalimanı'na indi.

YOLCULAR BAŞKA UÇAKLA GÖTÜRÜLDÜ

Yapılan kontrollerin ardından uçak teknik hangara alındı ve yolcular önce terminale alındı, daha sonra da 5 saatlik rötarın ardından TC-JNJ tescilli bir başka uçakla New York'a uçtu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.