ERZİNCAN'da Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanacak hasta, yaşlı ve engelliler Halk Sağlığı Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri birimi tarafından evlerinden alınarak oy kullanmaları sağlandı.

Halk Sağlığı Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri birimi tarafından, kentte evlerde, hastanelerde bulunan hasta, yaşlı ve engelliler, 3’er kişilik sağlık ekipleri tarafından bulundukları yerlerden alınarak oy kullanacakları okullara götürüldü. Merkeze bağlı Akyazı Beldesinde yaşayan felçli 74 yaşındaki Zeynep Demiral, evinden sedye ile alınarak, sağlık ekipleri eşliğinde oy kullanacağı Akyazı Ortaokuluna götürüldü. Sedye ile oy kullanacağı sınıfa götürülen Demiral, gerekli işlemlerin yapılmasının ardından oyunu kullandı. Demiral oy kullanma işleminin ardından tekrar sağlık ekipleri tarafından evine bırakıldı. Zeynep Demiral’in oğlu Nurettin Demiral, daha öncede sağlık ekipleri tarafından evde gerekli tedavilerin yapıldığını belirterek "Bugün seçim günü, sağlık ekipleri annemin oy kullanması için bizlere yadım etti. Çok memnunuz" diye konuştu.

Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Tamer Kösetürk ise "11 ekip, 33 personel ile il genelinde yaklaşık 100 engelli, yaşlı ve hastaya hizmet sunduk. Hastalarımızı rutin bakımları haricinde bugün seçim günü olduğu için evlerinden alıp oy kullanacakları sandığa kadar eşlik ediyoruz. Oylarını kullandıktan sonra evlerine tekrar bırakıyoruz" dedi.