Gökhan CEYLAN/ SİVAS, () - SİVAS'ta 58 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla 'Mazlumlarla dayanışma yürüyüşü' düzenlendi. 
Anadolu Gençlik Derneği, Memur-Sen, Mazlum-Der başta olmak üzere 58 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen yürüyüş nedeniyle Mevlana Caddesi ve caddeye çıkan sokaklar trafiğe kapatıldı. Ethembey parkı önünde toplanan yaklaşık bin 500 kişilik grup, polisin oluşturduğu güvenlik noktalarında aramadan geçerek Mevlana Caddesi'nde yürüyüşe geçti. Ellerinde Filistin, Doğu Türkistan ve Türk bayrağı taşıyan grup üyeleri 'Hamas'a selam direnişe devam' ve 'Kahrolsun İsrail' sloganları atarak İslam coğrafyasında yaşanan zulümlere tepki gösterdi. Yürüyüşe katılan çok sayıda kadın ve çocuk grubun en arkasında yer aldı. Kent meydanına kadar yürüyen grup burada basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Ak Parti il, ilçe ve gençlik kolları yöneticileride katıldı.
Grup adına açıklama yapan Mazlum-Der Sivas Şube Başkanı Muhammet Ali Genç, "Dünyanın dört bir yanında savaşlar, işkenceler, katliamlar ve zulümler devam etmektedir. Filistin'de, Suriye'de, Mısır'da, Irak'ta, Doğu Türkistan'da, Afganistan'da, Myanmar'da, Çeçenistan'da, Kafkasya'da, Somali'de, Libya'da ve daha nice coğrafyalarda milyonlarca insan hayatlarını her an ölüm tehdidi altında sürdürmektedir. Ne yazık ki bu coğrafyaların ortak yanı, halklarının müslüman olmasıdır. Buradan haykırıyoruz, zulme rızada zulümdür ve Filistin halkı katledilirken buna göz yuman sözüm ona krallar, şeyhler, darbeci generaller suskunluklarının ve işbirlikçiliklerinin hesabı altında ezileceklerdir. Tüm İslam ülkeleri, gücünü paradan alan İsrail ile tüm ticari anlaşmalarını bitirmelidir. İsrail'e petrol, petrol ürünleri ve doğalgaz sevkiyatı durdurulmalıdır" dedi.
Genç daha sonra Doğu Türkistan, Suriye, Irak ve Mısır'da yaşanan katliamlara da tepki göstererek İsrail'in ürünlerinin boykot edilmesini istedi. Program sonunda zulüm altındaki Müslümanlar için dua edildi.

FOTOĞRAFLI