Olay, geçen 12 Mayıs günü saat 16.00 sıralarında, 2. Kadiriye mahallesinde meydana geldi. Sokak üzerinde bir sünnet düğününde çocuklar arasında kavga çıktı.

Kavgaya çocukların ağabeyleri, babaları, anneleri katıldı. Bir anda büyüyen yaklaşık 200 kişinin katıldığı kavgada taş, sopa kullanıldı. Mahalleli birbirine girerken evlerinden tüfeğini alan bazı kişiler rastgele ateş etmeye başladı.

Kavgada aralarında 8 çocuğun bulunuğu 20 kişi yivsiz tüfekle yaralanırken tedavi altına alınan yaralılardan hayati tehlikesi olan bulunmadığı belirtildi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda resmi ve sivil polis ekibi yönlendirilirken polis sayının yetmemesi üzerine kavgayı ayırmak için Çevik Kuvvet ekibi ve TOMA da olay yerine geldi.

POLİSİN YAKALADIĞI BEŞ ŞÜPHELİDEN DÖRDÜ TUTUKLANDI

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, yivsiz tüfekle 20 kişinin yaralanmasına neden olduğu ileri sürülen şüphelilerden 3’ünü olay sırasında gözaltına alırken yapılan tespit sonrası 2 şüpheli daha yakalandı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden C.K. (37) serbest kalırken, G.K. (27), M.K.(42), H.K.(29) ve K.K.(32) çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.