250 SURİYELİ SINIRDA BEKLİYOR

Ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve bayramı Suriye'de geçirmek isteyen 250 Suriyeli'ye izin verilmedi

250 SURİYELİ SINIRDA BEKLİYOR
Türkiye'ye sığınan ve bayramı Suriye'de geçirmek isteyen 250 Suriyeli'ye izin verilmedi.Yaptıkları başvuruya olumlu yanıt alamamalarına rağmen Suriyeliler, Akçakale Gümrük Kapısı önünde beklemeye başlayınca, güvenlik güçleri de sınır hattında önlem aldı.Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen ve çoğunluğu sınır hattındaki Şanlıurfa, Gaziantep ve Mardin'de yaşayan 250 civarında Suriyeli, yarın kutlanacak bayramı ülkelerinde geçirmek için bugün Akçakale Kaymakamlığı'na gitti.

Suriyeliler, IŞİD'in kontrolü ele geçirmesi nedeniyle ocak ayından bu yana kapalı olan Akçakale Gümrük Kapısı'nı kullanarak ülkelerine dönmek istediğini yetkililere iletti.Ancak bu başvuruya yetkililer, bayram tatili nedeniyle Gümrük Kapısı'nda kimsenin bulunmadığını, bu nedenle Suriye'ye gidemeyeceklerini bildirdi. Bu duruma karşı çıkan Suriyeliler, farklı bir sonuca ulaşamayınca bu kez toplu halde Akçakale Gümrük Kapısı önüne giderek beklemeye başladı. Yaşanan bu olay sonrası olumsuz bir durum yaşanmaması için güvenlik güçleri Suriyelilerin bekleyişini sürdürdüğü Gümrük Kapısı ve sınır hattında zırhlı araçlarla önlem aldı.Bu arada sınırı kaçak olarak geçerek Türkiye'ye gelmek isteyen 5-6 kişilik bir gruba da güvenlik güçlerince izin verilmedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.