49 vatandaşımız kurtarıldı

IŞİD tarafından alıkonulan Musul Başkonsolosu ile beraberindeki 48 kişi bu sabah serbest bırakıldı. Akçakale Sınır Kapısı'ndan serbest bırakılan 49 rehine, güvenlik güçleri tarafından teslim alındıktan sonra Şanlıurfa'ya getirildi.

49 vatandaşımız kurtarıldı

Irak'ın Musul kentinde IŞİD militanları tarafından alıkonulan Musul Başkonsolosu ile beraberindeki 48 rehine bu sabah Türk güvenlik güçlerine teslim edildi. Irak'ta rehin alınmalarının ardından Suriye'ye geçirildiği bildirilen 49 rehine bu sabah Akçakale Sınır Kapısı'na giden Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, MİT Bölge Başkanı'nın da aralarında bulunduğu görevliler tarafından teslim alındı. Güvenlik önlemleri arasında teslim alınan 49 rehine araçlarla kent merkezindeki bir kamu kurumu binasına getirildi. Rehinelerin tutulduğu kamu kurumu binası çevresinde önlemler artırılırken, rehin tutulanlardan bir kişinin yakını da bölgeye geldi. Yeğeninin özel harekatçı olduğunu ve Irak'ta rehin alındığını ifade eden ismini açıklamayan kişi, rehinelerin serbest bırakılmasının ardından beklemeye başladığını ifade etti.

Öte yandan hareketliliğin yaşandığı kent merkezindeki kamu kurumuna saat 07.15 sıralarında Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ile Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı da geldi. Aracıyla içeri giren Vali Küçük ile Emniyet Müdürü Pınarbaşı herhangi bir açıklama yapmadı.

VALİ KÜÇÜK: HEPSİ ÇOK İYİ, SORUN YOK

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, 101 gün sonra özgürlüklerine kavuşarak Türkiye'ye getirilen ve Şanlıurfa'daki bir kamu kuruluşunda kısa süre dinlenen 49 rehineyi ziyaret etti. Vali Küçük, 40 dakika görüşme yaptığı rehineleri ziyaretinin ardından çıkışta gazetecilere kısa açıklama yaptı. Vali İzzettin Küçük, "Rehinelerin hepsinin ve çocukların sağlığı iyi yerinde. Herhangi bir sorun ve sıkıntı yok. Sayın Başbakanımız gelince havaalanında görebileceksiniz. Ancak şunu belirteyim hepsinin sağlığı gayet iyi. Gerekli açıklamayı havaalanında Başbakanımız yapacak" dedi.

YENİ KIYAFETLER GETİRİLDİ

Vali Küçük'ün ayrılması ardından rehinelerin götürüldüğü kamu kurumuna bir araçla yeni kıyafetler de getirildiği de görüldü. Polisler tarafından otomobillerle getirilen yeni kıyafetler görevliler tarafından rehinelerin bulunduğu binaya götürüldü.

BAŞBAKAN ŞANLIURFA'YA GELİYOR

Azerbaycan'da bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, rehinelerin Türkiye'ye getirildiğini açıkladıktan sonra kendisinin de Şanlıurfa'ya gideceğini açıkladı. Bu açıklama ardından rehineler saat 08.15 sıralarında midibüslerle konvoy halinde Şanlıurfa GAP Havalimanı'na götürüldü. Kentten yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki havaalana eskort eşliğinde sıkı koruma altında götürülen rehinelerin bulunduğu araçların perdelerinin kapalı tutulması dikkat çekti. Başbakan Davutoğlu'nun havalimanında rehinelerle birlikte kameraların karşısına geçmesi bekleniyor.

REHİNELER BAŞBAKAN İLE ANKARA'YA GİDİYOR

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün teslim alınan 49 Türk rehinenin getirildiği Şanlıurfa'ya Başbakanlık uçağı ile geldi. Şanlıurfa GAP Havaalanı'na inen Başbakan Davutoğlu, kendisini bekleyen rehineler ile bir süre VIP Salonu'nda görüştü. Yaklaşık yarım saat süren görüşme ardından VIP salonu önünde açıklama yapması beklenen Başbakan Davutoğlu fikir değiştirdi ve rehineler ile birlikte Başbakanlık uçağına yöneldi.

Kucağında kamuoyunun 'En küçük rehine' olarak tanımladığı konsolosluk görevlisi Emin Ercan'ın 1 yaşındaki kızı 'Ela bebeği' kucağında taşıyarak diğer rehinelerle birlikte Başbakanlık uçağına bindi. Kendisini bekleyen gazetecilere açıklama yapmayan Başbakan Davutoğlu'nun rehineler ile birlikte Ankara'da açıklama yapacağı bildirildi.

Bu arada yeni kıyafetler giyerek havaalanına gelen rehinelerin büyük bölümünün sakallı olduğu da dikkatlerden kaçmadı. Havaalanına Başbakan'ın isteğiyle getirilen oyuncakların ise rehineler arasında bulunan çocuklara dağıtıldığı da belirtildi.

MUSUL BAŞKONSOLOSU ÖZTÜRK YILMAZ, UÇAKTA EŞİ İLE TELEFONLA GÖRÜŞTÜ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa GAP Havalimanı'na indikten sonra uçakta Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz ile görüştü. Görüşme sonrasında Öztürk Yılmaz'ın eşini ile telefonda görüşüp sohbet etti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.