Abdullah Gül'den Cemaat İddialarını Sert Tepki

Abdullah Gül, Sanberk'in 'Gülen Cemaati Dış işleri Bakanlığı'na Gül döneminde girdi' iddiasına ateş püskürdü.

Abdullah Gül'den Cemaat İddialarını Sert Tepki
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Eski Dışişleri Müsteşarı Özdem Sanberk'in iddiaları için "iftira yersiz ve maksatlı" dedi.

Sanberk, bir internet haber sitesinde verdi röportajda "Gülen cemaati üyeleri, Dışişleri Bakanlığı'na Abdullah Gül döneminde girdi" iddiasını dile getirmişti.

MÜSTEŞARLIK YAPMIŞ OLMASI ÜZÜNTÜ VERİCİ


Yazılı açıklama yapan Gül, "Devlet ve siyaset hayatında izlediğim en önemli ilkeler, her zaman liyakat ve devlete sadakat olmuştur" dedikten sonra şu ifadeleri kullandı:

Bir internet sitesine verdiği mülakatta hakkımda asılsız iddialarda bulunan kişinin uzun yıllar hizmet ettiğim Dışişleri Bakanlığı'nda Müsteşarlık yapmış olması ayrıca üzüntü vericidir. Bilgi sahibi olmadan iddia sahibi olan bu kişinin, çelişkili ifadeleri ile şahit olmadığı bir döneme ait, iftiraya varan açıklamalarını yersiz ve maksatlı buluyorum.

DANIŞMANLARI DA KONUŞTU

Abdullah Gül'ün danışmanları da "Kendileri göreve gelmeden önce, her yıl 35 kişinin idari memurluktan meslek memurluğuna alındığını, bu uygulamanın Abdullah Gül döneminde devam ettiğini" belirttiler.

Danışmanlar, "Bu kişilerin Gülen cemaatine mensup olduğu için alındığı iddiası yalandır" dediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.