AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), AK Parti'nin seçim şarkısı 'Haydi Bismillah'ın kullanımını yasaklama kararına karşı itiraz haklarını kulanacaklarını söyledi.

Bozdağ, "Zira 'dini istismar' kavramının oldukça daraltıcı ve hukuka aykırı bir yorumunu kabul etmemiz mümkün değildir. 'Bismillah' demeyi. 'Allah' demeyi yasaklayan anlayışı biz kabul edemeyiz, hukuki de, Anayasaya uygun da göremeyiz" dedi.

Memleketi Yozgat’ta bayram ziyaretlerinde bulunan Bekir Bozdağ, gazetecilere de gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.
Bir gazetecinin, CHP'li Mahmut Tanal'ın AK Parti'nin seçim şarkısı 'Haydi Bismillah’ın seçim şarkısı olarak kullanılmasının dini istismar olduğu gerekçesiyle YSK'ya başvurduğunu hatırlatması üzerine Bozdağ, şunları söyledi:

"CHP parti olarak müracaat etmedi. CHP’li bir milletvekili YSK’ya müracaat etti. Bunun bir dini istismar olduğunu iddia etti. YSK da bu talebi olumlu gördü ve 'Haydi Bismillah' ifadelerini içeren şarkının seçim müziği olarak kullanılmasını yasakladı. YSK, dini istismar kavramını maalesef doğru tanımlamamıştır. Dini istismar kavramının YSK’nın doğru analiz etmesine ihtiyaç var. Ne dini istismardır, ne dini istismar değildir. Türkiye’de bütün Müslümanlar işlerine besmele ile başlarlar. Hayatımızın her alanında besmele kullanılıyor. Seçim boyunca herhangi bir siyasinin besmele çekmesini yasaklayabilir misiniz?. Müzikte yasak demek, aynı zamanda konuşurken de kullanmak yasak demektir."

Her zaman 'Bismillah' diyeceğini ve demeye de devam edeceğini belirten Bozdağ, "Bunu demeyecek insan olabilir mi? Ya Allah deriz. Bismillah deriz. Allah kelimesi, Bismillah kelimesi bizim hayatımızda kullandığımız doğal kavramlardan bir tanesi. Bütün insanlarımız bunu kullanıyor. Bunu kullanmanın istismar olarak değerlendirilmesi asla kabul edilemez. Umarım ki YSK bu kararını gözden geçirir. Biz parti olarak, YSK’nin verdiği bu karara karşı itiraz hakkımızı kullanacağız. Zira dini istismar kavramının oldukça daraltıcı ve hukuka aykırı bir yorumunu kabul etmemiz mümkün değildir. Kaldı ki hukuk da bunu himaye etmez. Anayasada yer alan 24. madde, diğer maddeler sokaktaki insanların Bismillah demesini yasaklayan hükümler değildir" dedi.