Arınç'tan kelepçeli gözaltı için açıklama

Bülent Arınç, Manisa’da ’paralel devlet yapılanması’ içinde yer aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan türbanlı kadınlara kelepçe takılması ve olay üzerine başlatılan soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren’in geçici olarak açığa alınması hakkında açıklama yaptı.

Arınç'tan kelepçeli gözaltı için açıklama
Arınç, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti’nin son seçim başarısını hukuksuz uygulamalarla gölgelemek isteyenlere karşı uyanık olunması gerektiğini belirterek Başbakan Ahmet Davutoğlu’na soruşturma açılması konusunda verdiği talimattan dolayı teşekkür etti.

Arınç’ın konuya ilişkin açıklaması şöyle Geçtiğimiz günlerde Manisa’da yapılan bir operasyonda vicdanları yaralayan görüntüler ekranlara yansımış ve kamuoyunda haklı tepkilere yol açmıştır. Daha önce çeşitli vesilelerle, bu tür usulsüz ve hukuksuz uygulamaların yanlış olduğunu ve her ne sebeple olursa olsun, partimizin de ismini ve omurgasını oluşturan adalet kavramından asla taviz verilmemesi gerektiğini ifade etmiştim.

Geldiğimiz noktada, daha önce ifade ettiğim kaygılarımın ne denli doğru olduğuna üzülerek şahit oluyoruz. AK Parti’nin son seçim başarısını, hukuksuz uygulamalarla gölgelemek isteyenlere karşı uyanık olunması gerektiğini düşünüyorum. Umuyor ve inanıyorum ki partimiz, bu sinsi planın farkında ve bu oyunu bozacak ferasettedir.

Büyük bir infiale yol açan ve masum insanları rencide eden bu olay karşısında, Sayın Başbakanımız’ın soruşturma açılması için talimat vermesi ile emniyet müdürünün görevinden alınması yerindedir ve her türlü takdiri, teşekkürü hak etmektedir.

Bu vesile ile Sayın Başbakanımız’a teşekkürlerimi arz ediyor; bundan sonrası için de, masum insanların bu tür hukuksuz uygulamalarla karşılaşmamasını temenni ediyorum. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.