Avusturya'da Seçmenin Adayı Erdoğan

Avusturya'daki Cumhurbaşkanlığı seçimleri bugün noktalanırken, sandıktan çıkan bir oy pusulasındaki 'Erdoğan' detayı dikkatleri çekti.

Avusturya'da Seçmenin Adayı Erdoğan
İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan ve resmi olmayan seçim sonuçlarına göre, aşırı sağcı FPÖ'nün adayı (FPÖ) Norbert Hofer yüzde 51,9, Yeşiller Partisi ve sosyal demokratların desteklediğiAlexander Van der Bellen yüzde 48,1 oy aldı.

Kayıtlı 6 milyon 384 bin 331 seçmenin bulunduğu ülkede, seçime katılım oranı yüzde 68,5 oldu. Ülke tarihinde 1945'ten bu yana ilk defa aşırı sağcı bir isim cumhurbaşkanlığı makamına oturacak.



ERDOĞAN'A OY VERMİŞ

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu kapsamında oy verme işlemi sona erdi. Sandıklar açılarak oyların sayımına tamamlandı. Seçimlerin 2'nci turunda oyları sayan seçim kurulu, şaşırtan bir oy pusulasıyla karşılaştı. Hofer ile Van der Bellen isimlerinin yer aldığı pusulanın alt kısmında 'Erdoğan' notu düşüldüğü ve oyun da Erdoğan'a verildiği görüldü.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.