Hazırlanan iddianamede 47 ünlü isim sanık olarak yer aldı. Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, kaçakçılık faaliyetinin lideri olduğu gerekçesiyle 23 yıla kadar hapisle yargılanacak.

Petrol Ofisi'nde (POAŞ) 2001-2007 yılları arasında akaryakıt kaçakçılığı iddiasıyla yürütülen soruşturma tamamlandı. Doğan Holding'in Onursal Başkanı ve patronu Aydın Doğan'ın, kaçakçılık faaliyetinin lideri olduğu iddiasıyla 23 yıla kadar hapis cezası istendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, Doğan Grubu yöneticilerinin de şüphelileri arasında bulunduğu, Petrol Ofisi'nde akaryakıt kaçakçılığı yapıldığı iddiasıyla 2008 yılında başlatılan fakat uzun yıllar bekletilen soruşturma dosyasını geçtiğimiz yıl raftan indirmişti.

SAVCIYA İFADE VERMİŞLERDİ

Dosya Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Adem Meral tarafından yeniden incelenmiş, bu kapsamda Doğan Holding patronu Aydın Doğan ve Yönetim Kurulu Başkanvekili Hanzade Doğan Boyner'in geçtiğimiz aylarda şüpheli olarak ifadeleri alınmıştı.

Gümrük Bakanlığı müfettişleri, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve bilirkişi raporlarını delil olarak kabul eden Savcı Meral, soruşturmayı tamamladı. Hazırlanan iddianamede, 2007-2008 yıllarında Petrol Ofisi'nde (POAŞ) yapılan bazı kaçakçılıkla mücadele kanununa aykırılık tespit edildiği belirtildi.

AĞIR SUÇLAMALAR YÖNELTİLDİ

Suçun işlendiği öne sürülen 2001-2007 yılları arasında POAŞ yetkilisi olan Aydın Doğan ile kızı Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Hanzade Doğan Boyner de şüpheliler arasında yer aldı. İddianamede 47 şüpheliye, kaçakçılıkla mücadele kanununa muhalefet”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlamaları yöneltildi.

İddianamede, örgütlü şekilde yapıldığı iddia edilen kaçakçılık faaliyetinin liderlerinin Aydın Doğan ve Ersin Özince olduğu ileri sürüldü. Doğan ve Özince hakkında 23 yıla kadar hapis cezası istendi. Diğer şüphelilerin ise örgüt üyeliğinden cezalandırılması talep edildi.

Kızı da şüpheliler arasında

Hazırlanan iddianamede, Aydın Doğan'ın kızı Hanzade Doğan Boyner de şüpheliler arasında yer aldı. İddianamede adı geçenler şunlar: Hakkı Ersin Özince, Aydın Doğan, Dr. Gerhar Roiss, Mahmut Magemizoğlu, Ali Erdal Aral, Hanzade Vasfiye Doğan Boyner, Yurdaer Üge, İmre Barmanbek, Adnan Balı, Cevdet Bayram, Özgün Çınar, Mevlüt Tufan Darbaz, Ali İhsan Karacan, Ali Rıza Temuroğlu, Yahya Üzdiyen,Yener Şenok, Jan Nahum, Hakan Mumcu, Nesrin Karaman, Kemal Meço, Ertuğrul Tuncer, İshak Şengül, Caner Çimenbiçer, Şerif İsmail Tokaç, Ahmet İzzet Karacahisarlı, Vural Akışık, İrfan Taşköprü, David Davies, Manfred Mag Madi, Klaus Schneider, Serdar Ayırtman, Asım Barlın, Ali Tuzla, Hüseyin Kılınç, Ömer Lütfi İskefyeli, Gökhan Küçükgirgin, Zeynep Hansu Uçar, Murat Erdoğan, Murat Bekler, Sibel Bircan,Reha Talu, Sibel Fatma Elekdağ, Tamer Özdamar, Cezmi Ölekli,Azmi Ölekli,Fahri Kayhan Söyler ve Ali Ertan Çakır.

Kaynak: Yeni Şafak