MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ağır sözlerle yüklendi. Davutoğlu'nun "eften püften başbakanlık" yaptığını öne süren Bahçeli, "Davutoğlu bıyığı yeni terlediği zamanda faziletli bir davranış sergilemiş. 50 lira için kaygıya kapılan Davutoğlu acaba aynı kaygıyı yolsuzluğa bulaşan 4 eski bakan hakkında niçin gösterememiştir. Yoksa büyüdükçe doğru ve namuslu olmanın çizgisinden çıkmış ve kanunsuzluğun pençesine mi yakalanmıştır." dedi.

Bahçeli AKP'li vekillere de seslenerek bugün yapılacak yüce divan oylamasını hatırlattı ve "AKP'nin sayın vekilleri tarih ve millet önünde sınav verecek." ifadelerini kullandı.MHP sayıları 10 milyonu bulan esnaf kardeşlerimizin sözcüsü ve savunucusudur. Esnaf kardeşim MHP senin için vardır. Herkes bilsin ki iktidara mutlaka ulaşacağız.

DAVUTOĞLU YERDE 50 LİRA BULMUŞ
Davutoğlu orta okulda yerde elli lira bulmuş. Her dürüst insanın yapacağı gibi bu parayı babasına götürmüş. Babası da etraftaki dükkanlara sordun mu diye kendisini uyarmış. Unutamadığı bir ders vermiş. Davutoğlu tüm dükkanları tek tek gezmiş ve esnafa sormuş. Ne yaptıysa ne ettiyse paranın sahibini bulamamıştır. Esnaflarımız yalan söylememiş ve hakkı olmayan bir şeye tenezzül etmemiştir.

DAVUTOĞLU BIYIĞI YENİ TERLEDİĞİ ZAMANLARDA...
Davutoğlu bıyığı yeni terlediği zamanda faziletli bir davranış sergilemiş. 50 lira için kaygıya kapılan Davutoğlu acaba aynı kaygıyı yolsuzluğa bulaşan 4 eski bakan hakkında niçin gösterememiştir. Yoksa büyüdükçe doğru ve namuslu olmanın çizgisinden çıkmış ve kanunsuzluğun pençesine mi yakalanmıştır.

Sarayın dayatması çirkefliği ve provokasyonu TBMM'nin saygınlığını yaralamıştır. Erdoğan'dan güç devşiren Erdoğan'dan beslenen ve ona dayanan vesayet mihrakları aziz milletimizin vekillerini oyuncak etmişlerdir. Onurundan bir şey kaybetmemiş AKP'li arkadaşların bundan rahatsızdır. Gazi meclisin 95 yıllık tarihi içerisinde ara dönemlerde dahi hiç bu kadar rezilce bir olay yaşanmamıştır. TBMM böylesi bir vesayet altında kalamayacaktır.

4 ESKİ BAKAN SOLUĞU YÜCE DİVANDA ALIR
İhanetin deliklerinde kurşun asker olarak beslenen bu insanımsı yaratıklara hak ettikleri ders kesinlikle verilmelidir. Millet iradesine sahip çıkmak şeref ve fazilet meselesidir. Komisyonun 9 AKP'li üyesi aldıkları emirleri harfiyen uygulamışlar ve utanmadan parmaklarını kaldırmışlardır. Şimdi sıra genel kuruldadır. Rüşvet ve yolsuzluk zanlıları hakkında karar verilecektir. MHP'nin ve diğer muhalefet partilerinin tutumu aşağı yukarı ortadadır. Şayet AKP'nin vicdanlı vekilleri de devreye girerse bu 4 eski bakan soluğu yüce divanda alacaktır.

AKP'NİN VEKİLLERİ TARİH VE MİLLET ÖNÜNDE SINAV VERECEK
AKP'nin sayın vekilleri tarih ve millet önünde sınav verecek. Ya bakaracı makaracı bakanlar hesabı verecek mahkemenin önüne çıkmaktan başka şansları kalmayacaktır. 700 bin liralık saat takan piyanoyu rüşvet olarak alan eski bakan ya layığını bulacak ya da rüşvete tüm AKP grubu bulaşacaktır. İranlı soytarının önüne yatan eski bakan ya adaletin huzurunda hesap verecek ya da AKP'liler topluca 17-25 Aralık depreminin altında ezilecektir.

Artık orta yol kalmamıştır. Bugün TBMM hırsızlıkla hukuk arasında seçim yapacaktır. Soygun şebekesiyle soyulan millet arasında tercih yapacaktır. Eğer AKP'li bakanlar kendilerine güveniyorsa korkacakları bir şey yoktur. 17-25 darbe ise telaşlanmalarına gerek yok. Yüce divan aklanma temizlenme iddialardan arınma merciidir. Davutoğlu 50 liranın derdine düştüğü gibi milyarlarca dolarlık yolsuzluğa da kaygı gösermeli ve Erdoğan'a direnç göstermelidir.

SOYGUNCULARA NE KADAR KATLANACAKSINIZ?
Davutoğlu örtülemez bu kadar suç varken darbe bahanesine bağlanmamalı ve Erdoğan borazanlarına itibar etmemelidir. Sayın Başbakan bırakalım yargı çalışsın. Herşeyi kılıfına uydurdunuz, komisyon aklama raporunu tanzim etmiştir. Delilleri karartmak için gayret ettiniz. İmralının ambargosu altından çıkmalısınız. Herşeyi vuzuha kavuşturmalısınız. AKP'li arkadaşlarımız siyasi mücadelenizin bir kaçakçının eliyle haram biberonuyla beslenen eski bakanların eliyle kirlenmesine razı mı olacaksınız? Soygunculara ne kadar katlanacaksınız?

Bugün dürüstlük kazanamazsa gazi Meclis kaybeder. Adaletin yüzü ağarmazsa hepimizin vicdanı sızlayacaktır. Buna izin veremeyiz. Mücadelemizin ana karargahı bu aziz Meclis hırsıza din istismarcılarına müsade ederse bunu telafi etmek çok zor olacaktır.

MADEM ŞEFFAFLIK PROGRAMI AÇIKLIYORSUNUZ...
Davutoğlu madem şeffaflık programı açıklıyor gelin ilk meyvesini bugün toplayalım. Şeffaf bir iktidar adaletten kaçmaz yolsuzluğun altında kalmaz. Sayın Davutoğlu hadi buyurun hodri meydan madem ki şeffaflaşma konusunda mesafe kat ettiğimizi söylüyorsunuz işte önünüzde altın değerinde bir fırsat sizi bekliyor. Sayın Ahmet Sani gereğini yapmalısınız. Akidelerinizle çelişmemelisiniz. Topu taca atmamalısınız.

Başbakan şeffaflık konusunda ulusal ve evrensel standartlarda çerçeve oluşturduklarını açıklamıştır. Gerçekten böyleyse bunun ispatı bugün yapılmalıdır. Siyaset kurumunun hesap verme makamı olduğunu sölüyorsunuz. O halde bugün baştan aşağa hesap veriniz hesap sorunuz. Davutoğlu'nun şeffaflık programında siyasi partilerin finansmanında mal bildiriminde bulunulmasına kadar herşey vardır.

ALLAH KİMSEYİ DAVUTOĞLU'NUN DURUMUNA DÜŞÜRMESİN
Allah kimseyi Davutoğlu'nun durumuna düşürmesin. Erdoğan dilinin altındaki baklayı çıkarmıştır. Başkanlık sistemine ihtiyaç olduğunu söylemiştir. Artık bu hükümet tam anlamıyla mefta olmuştur. Erdoğan AKP'lileri gruplar halinde kabul edip bakanlar kuruluna da başkanlık yaparak ipleri tamamen eline almıştır.

Erdoğan'ın anayasadan kaynaklanan hakları vardır. Ancak Erdoğan anayasanın amir hükmü gereğince gerekli gördüğü hangi hallerden dolayı başkanlık yaptığını açıklamalıdır.Gölgeden ibaret Başbakan olan Davutoğlu'nun sesi soluğu kesilmiştir. Erdoğan yanı başında otururken yüzü asılmıştır. Davutoğlu bu şartlar altında 7 Haziran'a kadar eften püften de olsa Başbakanlık görevini nasıl yapacaktır? Erdoğan'ın başkanlık isteği mevcut devlet nizamına daha aykırıdır.