Bakan Yıldız; Ermenek madenindeki son durumu açıkladı

Taner Yıldız Ermenek'te yaşanan maden faciası sonrası çalışmalarda gelinen son nokta hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Yıldız; Ermenek madenindeki son durumu açıkladı
Taner Yıldız Ermenek madeninde çalışmaların devam ettiğinin altını çizerken son durum hakkında açıklamalarda bulundu.

Taner Yıldız'ın konuşmasından satır başları;

''HERHANGİ BİR İŞÇİ KARDEŞİMİZE ULAŞILAMADI''

''Şu saat itibariyle herhangi bir işçi kardeşimize ulaşılamadı. Eğer ulaşırsak bunları sizinle paylaşacağımızı bilmenizi isterim. Ekipler sabaha kadar kesintisiz çalıştılar ve 150 metreye kadar geldiler.

''HAVALANDIRMA ÇALIŞMALARI YAPILIYOR''

 Havalandırmayla alakalı konular için fan tüplerle mesafeleri uzatıyoruz. Ekibin gireceği ve çamurun çekileceği yerlerde havalandırma çalışmaları da yapılıyor. İkinci bir sıkıntı yaşamak istemiyoruz. İş güvenliğine dikkat ediliyor.

''ÇALIŞMALAR ADIM ADIM DEVAM EDİYOR''

Sabah 4 civarında oradan çıktık. Yerinde verdiğimiz talimatların ne kadar uygulanabilir olduğunu gözledik. Bakın bir kez daha söylüyorum herkesi sorumlu davranmaya davet ediyorum. Çalışmalar adım adım devam ediyor.

''SUYUN 4'TE 3'Ü ALINDI''

Şu anda toplam 10, 12 bin ton suyun 4'te 3'ü alınmış durumda. 4'te 1'i kaldı orada. Yani 2 bin 500 ton civarında bir su kaldı. İçinde tabi çamur var. Suyun 4'te 3'ü alındıktan sonra bize 300 metrelik bir çalışma alanı açıldı, bacalarımız dahil edilirse 350 metrelik bir çalışma alanımız var. Olası bir işçi kardeşimiz varsa ona ulaşmak açısından.

''SONRAKİ ADIMLAR HAKINDA TAAHHÜTTE BULUNMAK İSTEMİYORUZ''

Bir sonraki adımlarla alakalı ne süre ne de iş konusunda herhangi bir taahhütte bulunmak istemiyoruz. Çünkü gerçekçi olmayan noktalar çıkabilir.''

''İDDİALAR DOĞRU DEĞİL''

Bir maden işçisinin maden çalışmaları sırasında ''Madenci cesedi gördüm'' iddialarını yalanlayan Taner Yıldız; ''Madencilere ulaşıldı haberleri doğru değil. Sabah 4'te madenden çıktık, uygulamaya baktık. Öyle bir şey olmadı. Öyle bir durum varsa gelsin arkadaşımız beraber inceleyelim ancak adım adım inceliyoruz.'' diye konuştu.

''SERT BİR TABAKA ÇIKTI YARIM SAAT AŞAMADIK''

Yıldız, ''Bunun haberleştirilmiş olması da yanlış. Sizden sakladığımız bir şey yok aynı şekilde oradaki gerçekleri, olanı yansıtmanızın dışında bir düşüncede olmadığınızı biliyoruz. Herkes işini yapıyor. Bir damar çıktı, sert bir tabaka ve yarım saat o tabanı aşamadık. Sizinle olanı paylaşıyoruz.'' dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.