Bakanlık Alevi Önderlerini Dinliyor

Adalet Bakanlığınca hukuki alt yapı oluşturulması ve önerilerin dinlenmesi amacıyla oluşturulan çalışma grubu, Alevi çatı kuruluşlarının liderleri ile görüşmeler gerçekleştiriyor.

Bakanlık Alevi Önderlerini Dinliyor
Evrensel Alevi Bektaşi Birliği Başkanı Avukat Ali İhsan Şahin, yaptığı açıklamada, çalışmadan mutlu olduklarını, Alevi sorununu çözme konusunda daha somut, ciddi ve samimi adımlar atılmaya başlandığını söyledi.

Ege Bölgesi'ndeki Alevi dedeleriyle 12 Aralık'ta İzmir'de düzenledikleri toplantıda alınan önerileri çalışma grubuna sunduklarını ifade eden Şahin, "Ülkemizin iç ve dış düşmanlarının kaşıyacağı bir sorun haline dönüşmeden bunu çözmemiz lazım. Kimseye fırsat vermemek, kimseye o imkanı tanımamak lazım diye düşünüyorum" dedi.

Cemevlerinin yasal statüye kavuşmasını talep ettiklerini belirten Şahin, çözüme yönelik atılan adımlardan memnuniyet duyduklarını kaydetti.

Bu işin güzel biteceğine inanıyorum.

Çalışma grubuyla görüşmeler yapan İstanbul Karacaahmet Sultan Dergah Başkanı ve Alevi Dedesi Muharrem Ercan ise bakanlık tarafından başlatılan çalışmadan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Ben mutluyum. Bu işin güzel biteceğine de inanıyorum. Ben bu coşkuyu aldım" diye konuştu.

Ercan, devletin, cemevlerinin yasal statüye kavuşturulmasına yönelik istediklerine sahip çıkacağını umut ettiklerini sözlerine ekledi.

AK Parti seçim beyannamesinin yanı sıra Hükümet Programı ve 64. Hükümetin Eylem Planı'nda yer alan "Geleneksel irfan merkezleri ve cemevleri" konusunda bakanlıkça bir çalışma başlatılmıştı. Bu kapsamda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla, Müsteşar Yardımcısı başkanlığında hukuki alt yapının oluşturulması için çalışma grubu oluşturulmuş ve grubun Alevi sivil toplum kuruluşu temsilcilerini dinleyerek çözüm önerilerinin ele alınması hedeflenmişti.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.