Başbakan Davutoğlu: İzmir'de tarihi adım atacağız

Başbakan Ahmet Davutoğlu, STK temsilcileriyle bir araya geldi. Davutoğlu, Başbakanlığın İzmir ofisini açacaklarını söyledi

Başbakan Davutoğlu: İzmir'de tarihi adım atacağız

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İzmir'de STK temsilcilerine hitap etti. Davutoğlu, "Yarın tarihi bir adım atacağız. Siyasi iradeyi İzmir'e taşımak üzere yarın Başbakanlığın İzmir ofisini açıyoruz" dedi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

İzmir gerçekten zarif bir şehir, hayat tarzı anlamında rafine bir kültüre sahip. Büyükşehirler, önemli şehirler, gelenleri kendisine benzetirler ve yeniden şekillendirirler.

Yarın tarihi bir adım atacağız. Siyasi iradeyi İzmir'e taşımak üzere yarın Başbakanlığın İzmir ofisini açıyoruz. İzmir'de merkezi planlamanın, devletimizin, hükümetimizin İzmir'e verdiği önemi gösterecek şekilde... Bizzat ben Başbakan olarak sık sık İzmir'e geleceğim. Bir takım toplantıları İzmir'de yapacağım. İzmir-İstanbul otoyolu buluşmayı kolaylaştıracak.

Çanakkale Asma Köprüsü ile İzmir Balkanlar'a bağlanacak.

Asya'dan gelen koridorlar yüksek hızlı tren ve otoyollar ile İzmir'e yönlendiriliyor. Siyasi irade ile bütünleşmemiş bir İzmir tarih boyu yükselememiştir. İzmir ideolojik söylemlerle, korkularla yükselmez, bütün İzmirlileri ellerini yüreklerine koyup düşünmeye davet ediyorum.

Yasakları 12 yıl içerisinde biz kaldırıdık, ayın çevreler dönüp bizimle özgürlük tartışması yapamazlar.

İnsan onuruna saygı göstermeyen hiçbir siyasal düzen kalıcı olamaz. İzmir'de o anlamda da özgürlükler şehridir doğru. Ama İzmir tek boyutlu bakanların da şehri olmamalı.

Kimseye karşı önyargımız yok çünkü Türkiye'yi ateş çemberinin ortasında özgürlükler ve istikrar adası yapmak istiyoruz.

MUHALİFİMİN ONURU DA BENİM ONURUMDUR

Muhalifimin onuru da benim onurumdur. Türkiye'deki bütün kadınların da onuru bizim onurumuzdur.

Siirt'te kadın kolları başkanımız saldırıya uğruyor ama kimse sesini çıkarmıyor.

Bu millet aydınlığı gördü, puslu havaya artık prim vermez. 7 Haziran seçimleri yeni bir başlangıç olacak. Kaos senaryolarını bir kez daha tarihe gömeceğiz.

Anahtar Kelimeler:
IzmirAkpDavutoğlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.