Başına 1 Milyon Lira Ödül Konan Terörist İhbar Edildi

Başına 1 milyon TL ödül koyduğu ve Muş’ta düzenlenen operasyonla öldürülen PKK’nın üst yönetiminde bulunan terörist Cemil Ateş’in yerini güvenlik güçlerine köylü bir ninenin ihbar ettiği ortaya çıktı.

Başına 1 Milyon Lira Ödül Konan Terörist İhbar Edildi
Yeşil liste’de başına 1 milyon lira ödül konularak aranan PKK’lı terörist Cemil Ateş’in 13 Nisan’da muş’ta öldürüldüğü operasyonla ilgili detaylar ortaya çıktı.

Sözde Garzan Eyalet Sorumlusu Cemil Ateş ile birlikte 3 silahlı teröristi gören köylü bir nine, durumu Jandarmaya bildirmeyi düşündü ama telefonu olmadığından bunu yapamadı. Yaklaşık 3 saat sonra evine dönerken bölgede devriye gezen jandarma ekiplerini gören nine, “Eli silahlı insanlar dağlarda dolaşıyor, terörist olabilir” dedi. İhbarı değerlendiren jandarma, diğer birliklere de haber verdi. Havadan ve karadan süren 6 saatlik arama çalışmalarının ardından Hasköy İlçesi’ne bağlı Büvetli kırsalında hareket halindeki 4 kişinin yeri belirlendi.

ŞEMSİYE İLE GİZLENDİLER

Bölge ablukaya alındı. Dağlık alanda helikopterleri gören teröristler termal kameralara yakalanmamak için şemsiye açtı. İHA’lardan gelen görüntülerden de yararlanan güvenlik güçleri 4 kişiyi takibe aldı. Kırsal alanda köylülerin de bulunma ihtimalini düşünen 49. Komando Tugay Komutanlığı ve Muş İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı güvenlik güçleri, 4 kişinin terörist mi köylü mü olduğunu anlamak için boş araziye ateş açtı.

Bunun üzerine teröristler ateşle karşılık verdi. 30 dakika süren çatışmada başına 1 milyon lira ödül konulan Cemil Ateş’le birlikte 1 kişi öldürüldü, 2 kişi de yaralı olarak yakalandı. Bitlis bölgesinde faaliyet gösterdiği, 16 yıldır dağ kadrosunda bulunduğu, mayın ve patlayıcı uzmanı olduğu belirtilen Ateş’in aralarında sivillerin de bulunduğu 16 kişinin öldürülmesi olayına karıştığı bildirildi.

PARA ALMA HAKKI VAR

Öldürülen teröristin ‘Yeşil liste’de 1 milyon TL ödül konularak aranan PKK’lı Cemil Ateş olduğu belirlenince ihbarı yapan köylü ninenin ödül parasını alıp almayacağı gündeme geldi. İsmi gizli tutulan ihbarcı ninenin, para ödülünden haberi olmadığı için valilik, jandarma ya da polise başvurmadığı öğrenildi. İhbar nedeniyle para almaya hak kazandığı belirtilen kadının başvurması halinde talebinin Ödül Komisyonu yetkilileri tarafından değerlendirmeye alınacağı belirtildi.

15 PKK’LI TERÖRİST İHBARLA ÖLDÜRÜLDÜ

Cemil Ateş’in öldürülmesiyle birlikte İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığı listelerde yer alan ve başlarına ödül konulan 15 terörist öldürülmüş oldu. Bu kişiler arasında ‘Yeşil liste’de bulunan PKK mensubu Alim Taş, ‘Gri liste’de bulunan PKK mensubu Celal Candemir, Halil Arıtürk, Cemal Oğuz, Hüseyin Baran, Ümit Ergen, Naim Tekin, Ekrem Mete de bulunuyor. 2 terörist de yakalandı.

Anahtar Kelimeler:
PkkTeröristBitlisIhbar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.