En zor şartlara hazırlıklı olan askerler, dondurucu kış koşullarına uygun kıyafet ve donanımla terör ve kaçakçılığa karşı, gece gündüz demeden mücadele veriyor.

Zorlu kış şartlarına rağmen vatan savunması için 24 saat gözünü sınırdan ayırmayan Mehmetçik, eksi 40 derecelerde termal kameralarla sınırdan kuş uçurtmuyor. Sınırdan gelecek olası sızmaya karşı her an hazır bekleyen Mehmetçik, karakolda boş zamanlarını çeşitli etkinliklerle geçiriyor.

Çetin geçen kış koşullarında enerji kesintisi yaşanan karakolda pilot bir uygulamayla kurulan güneş panelleri sayesinde karakola kesintisiz enerji sağlanıyor.


Ana-babaların gözü arkada kalmasın.


Uzunyol Hudut Karakol Komutanı Piyade Teğmen Burak Serdar Bilgeç, 1. Hudut Taburuna bağlı karakolun, Türkiye'nin en soğuk ilçesi olan Çaldıran ilçesinin İran sınırında kuzeyinde Türkiye'nin en yüksek dağı Ağrı'nın batısında Tendürek Dağı'na karşı konuşlandığına dikkati çekti.

Karakolda 7 gün 24 saat nöbet esasıyla kaçakçılık ve terörle mücadele edildiğini aktaran Bilgeç, "Yüreği vatan sevgisiyle dolu olan anne ve babalara gözlerinin arkada kalmasın diyoruz. Evlatlarınız bizlere emanettir, biz burada çok güçlü bir aileyiz" dedi.



Bayrak donduran soğuklarda nöbet.


Dondurucu soğuklar nedeniyle göndere çekilen bayrağın bile donduğu karakolda Mehmetçiklerin duygulu türküleri ve verdikleri mesajlar yürek ısıtıyor.

Aksaray'da yaşayan ailesini telefonla arayan er Halit Şahin, karakolda her türlü imkanın kendileri için sağlandığını, vatan savunması böylesi önemli bir yerde yaptıkları için mutlu ve gururlu olduklarını söyledi.

Dondurucu soğuklara rağmen karakolun sıcak ortamında güzel sesiyle türkü söyleyen Erzurumlu Vedat Korkmaz, şiir okuyan Mersinli Hasan Söker ve hayatında ilk defa Çaldıran'da kar gören İzmirli Murat Güvener de ailelerine duygu dolu mesajlar gönderdi.