Bayram Tatili Başladı Kötü Haberler Geliyor

Ramazan Bayramı nedeniyle 9 günlük tatil yarın başlıyor. Ancak birçok kişi önceden yola çıktı. Uyarılara rağmen yollaarda yine kazalar meydana geldi. Birçok ilden ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası haberleri geliyor.

Bayram Tatili Başladı Kötü Haberler Geliyor
İstanbul'dan Tokat'ın Erbaa ilçesine bayram ziyaretine giden aile Amasya'da kaza yaptı. Kontrolden çıkarak yol kenarına savrulan Otomobilde bulunan anneanne ve torunu hayatını kaybetti, aynı aileden 3 kişi yaralandı.

Bayram tatili için İstanbul'dan memleketi Tokat'ın Erbaa ilçesine giden Fatih Aydemir yönetimindeki 34 RE 2942 plakalı otomobil, Amasya'nın Kızıl Kışlacık köyü yakınlarında kontrolden çıkıp yolun kenarına savruldu. Metrelerce sürüklenen otomobilde sıkışan anneanne Yeter Yıldız olay yerinde, 1 yaşındaki torunu Yiğit Alp Aydemir ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Yaralanan sürücü ile eşi Elif Aydemir ve baldızı Demet Yıldız, kaldırıldıkları Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yeter Yıldız'ın cenazesi incelemenin ardından sıkıştığı yerden Amasya Belediyesi'nde görevli itfaiyeciler tarafından çıkartılarak morga götürüldü.

Jandarma ve polis ekiplerinin olay yeri incelemelerini tamamlanmasının ardından hurdaya dönen otomobil çekiciyle kaldırıldı.Ailenin Amasya il merkezinde geldiğinde Erbaa'daki yakınlarını telefonla aradıkları öğrenildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ UYARDI

Kazayla ilgili bilgiler aldıktan sonra uyarılarda bulunan Amasya Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, "Trafiğe çıkacak vatandaşlarımızın üzücü olaylarla karşılaşmamak için aşırı hız, hatalı sollama, yakın takip ve şerit ihlali yapmamalarını, sürücü ve yolcuların ön ve arka koltuklarda emniyet kemerlerini takmalarını, özellikle far ayarlarını yaptırarak gündüzleri de farlarını yakmalarını, yorgun ve uykusuz yola devam etmemelerini, aşırı hızdan kaçınmalarını, kesinlikle alkollü araç kullanmamalarını, trafik görevlilerimizin uyarılarına ve trafik işaretlerini uymalarını önemle bekliyoruz" dedi.

MİLAS'TA TRAFİK KAZASI 2 YARALI

Muğla'ın Milas ilçesinde karton yüklü kamyondaki malzemenin otomobilin üzerine devrilmesiyle yaşanan kazada 2 kişi yaralandı. Milas-Bodrum karayolunun Koru Mahallesi’nden geçtiği noktada meydana gelen kazada, kasasında aşırı yük taşıdığı iddia edilen 45 SA 372 plakalı kamyon, karayolunda seyir halindeyken kasasındaki tonlarca karton devrilmeye başladı.

Karayoluna dökülmeye başlayan yük, bu sırada kamyonetin yanından geçen 34 LN 5723 plakalı otomobilin üzerine düştü. Kamyonet sürücüsü ve otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyeti kaybettiği olayda, otomobil refüje kamyon ise kaldırıma çarptı.

Kazada otomobildeki iki kişi yaralandı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine gelen 112 ekipleri, yaralıları olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırdı. Polis kazayla ilgili soruşturma başlatırken, iki gün üst üste kaza yaşanan Koru Mahallesi’ndeki vatandaşlar kazalardan dolayı tedirgin olduklarını belirterek yetkililerin önlem almasını istedi.

YOLCU OTOBÜSÜ TARLAYA GİRDİ


Tekirdağn'ın Malkara ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği yolcu otobüsü yol kenarındaki ayçiçeği tarlasına daldı. Kazada yaralanan 5 kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı.Olay, Malkara-Şarköy yolu Ballı mahallesi mevkiinde meydana geldi.

Şarköy’den, İstanbul’a gitmek için yola çıkan 50 yaşındaki Ali Karataban’ın kullandığı 59 AU 096 plakalı otobüs, Ballı mahallesine geldiğinde sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybetti. Yol kenarındaki ayçiçek tarlasına giren otobüse yolcu olarak bulunan Serkan Bahar (38), Ebru İzci (39), Fatma Neslihan (25), Tuğçe Ayyıldız (12) ve Çiğdem Ayyıldız (19) yaralandı.

İhbar üzerine gelen ambulanslarla Malkara Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Diğer yolcular ise firmanın başka otobüsüyle yola devam etti. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

BOLU'DA OTOMOBİL TAKLA ATTI

TEM Otoyolunun Bolu kesiminde otomobilin takla atması sonrasında meydana gelen trafik kazasında 1’i bebek 3 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre, kaza, TEM Otolunun İzzet Baysal Hastanesi mevkinde meydana geldi. Hüseyin Erdal yönetimindeki 34 KP 7631 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonrasında takla atarak yol kenarındaki dere yatağına uçtu.

Kazada sürücü ile eşi Halime Erdal ve ile 6 aylık bebekleri Selçuk Erdal yaralandı. 112 acil ekipleri tarafından Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu ifade edildi.

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında ikisi çocuk toplam 3 kişi yaralandı. Edinilen bilgilere göre, F.P. idaresinde 54 ZK 705 plakalı otomobil ile sürücüsü öğrenilemeyen 54 FP 583 plakalı otomobil, Adapazarı ilçesi Yazlık Caddesi Şeker Fabrikası mevkinde çarpıştı.

Çarpışma sonrasında otomobil sürücüsü F.P. ve otomobil içinde bulunan 10 yaşındaki M.V. ve 11 yaşındaki H.P. yaralandı. Durumu gören diğer sürücüler hemen 112 acil ekiplerine bildirdi. Olay yerine çok sayıda 112 acil ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Olay yerine gelen Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri kaza sonrası otomobil içinde kalan yaralıları çıkararak 112 acil ekiplerine teslim etti. Yaralılara olay yerinde ilk müdahaleyi yapan 112 acil ekipleri daha sonra Sakarya Üniversitesi Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine ve Yenikent Devlet Hastanesine kaldırarak tedavi altına aldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ÇORUM'DA OTOMOBİL DEVRİLDİ: 7 YARALI

Bayram tatilini geçirmek için Ordu'ya giden ailenin bulunduğu otomobilin devrilmesi sonucu 7 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, Alaeddin Varışlı'nın (36) kullandığı 59 YE 825 plakalı otomobil, D100 karayolu Kurupınar mevkisinde yoldan çıktıktan sonra takla atıp, tarlaya devrildi.

Kazada sürücü ile beraberindeki eşi Ayşe (35), çocukları Aslı Nisa (9), Mehmet Tufan (12) ile ablası Ayşe Varışlı (37) ile Nesrin (36) ve Zümre Ece Uçar (2) yaralandı. Diğer sürücülerin ihbarıyla olay yerine çağrılan ambulanslarla Osmancık Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılar, ilk müdahalenin ardından Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Yaralılardan Zümre Ece Uçar'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Ailenin, Ramazan Bayramı tatilini geçirmek için Tekirdağ'dan Ordu'nun Ünye ilçesine gittikleri öğrenildi.

VAN'DAN İKİ ÖLÜM HABERİ GELDİ

Van'ın Çatak ilçesinde hayvanlarını otlatmaya götürürken kamyonet çarpan anne ve oğlu hahayatını kaybetti.

Olay, Çatak ilçesi Elmacı Mahallesi yakınlarında meydana geldi.

Leyla (55) ve oğlu Mustafa Elitaş (10) Sabah saatlerinde büyükbaş hayvanlarını otlatmak için meraya götürdü. Anne ve oğlu yolun karşısına geçmek isterken, Van istikametinden gelip Çatak istikametine giden Yusuf Erginoğuz yönetimindeki 26 AC 634 plakalı hafif ticari kamyonet çarptı.

Arabanın çarpması sonucu Ağrı yaralanan anne Leyla ve oğlu Mustafa Elitaş yoldan geçen vatandaşlar tarafından kendi araçlarıyla Çatak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan anne ve oğlunun hayatını kaybettiği belirtildi. Jandarma tarafından kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

OTOMOBİL ŞARAMPOLE YUVARLANDI

Kütahya'da otomobilin şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 çocuk öldü, 3 kişi de yaralandı.

Kaza, Kütahya-Afyonkarahisar Karayolu'nun 10. kilometresinde meydana geldi.Edinilen bilgiye göre, Tayfun Kutlu yönetimindeki, 16 FT 998 plakalı otomobil, kontrolden çıkarak yaklaşık 50 metrelik şarampole devrildi.

Kazada sürücü Kutlu ile otomobildeki çocukları Yaren (15) ve Erdem Kutlu (8), Merve Nur Sevik (20), Zeynep Ezgi Sevik (21) yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan Yaren ve kardeşi Erdem Kutlu yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatlarını kaybettiler Alenin Burdur'a asker bırakıp Bursa'ya dönmek için yola çıktıkları öğrenildi.

OTOBÜS DEVRİLDİ: 25 YARALI

Antalya'dan Kastamonu'ya giden ve sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 35 HC 1156 plakalı yolcu otobüsü, ilçeye bağlı Karasu mevkisinde kontrolden çıkarak devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre 25 kişi yaralandı. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kentteki çeşitli hastanelere sevk edildi.
Anahtar Kelimeler:
TatilBayramKazalar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.