Gezi eylemlerinde polisin attığı gaz kapsülü nedeniyle hayatını kaybeden Berkin Elvan için İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere çeşitli illerde anma törenleri düzenlendi. Polis, Berkin’in öldürülmesini protesto eden göstericilere yine gaz ve TOMA’larla müdahale etti. Çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gezi Parkı olayları sırasında Polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu uzun süre komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan , ölümünün yıldönümünde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde de anıldı.

Adliye önünde basın açıklaması yapan avukatlar, cinayetin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hâlâ dava açılamamış olmasına, "Böyle adalet olmaz" diyerek tepki gösterdi. Bina içerisinde, "Berkin Elvan ölümsüzdür." sloganları atan Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi avukatlar, adliye önünde de basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada, Elvan'ı vuran polislerin fotoğrafları ve kamera görüntüleri mevcut olmasına rağmen polislerin tespit edilerek ifadeye çağrılmaması eleştirildi.

OKMEYDANI SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ!
Okmeydanı Piyalepaşa Caddesi'nde toplananlar, "Benim adım Berkin Elvan, katillerim nerede?" pankartı açarak "Berkin Elvan 15'inde bir fidan" sloganı attı. Eylemcilere destek olmak amacıyla Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Melda Onur geldi. Polis, Okmeydanı Caddesi'ni trafiğe kapattı. Bu sırada yüzü kapalı eylemciler sokak ve cadde başlarında bulunan Mobese kameralarını kırdı.

Bir başka grup ise sokak aralarına bariyerler kurarak muhtemel polis müdahalesine karşı önlem aldı. Yaklaşık 2 bin kişinin bulunduğu eylemci bir başka grup ise Elvan'ın Feriköy'deki mezarına doğru yürümek istedi. Emniyet güçlerinin tüm uyarılarına rağmen yürüyüşe devam eden göstericiler polislere taş ve cam şişe fırlatarak tepki gösterdi. Çevik Kuvvet ekipleri ve Toma'lar ise eylemci gruba tazyikli su ve biber gazıyla sert şekilde karşılık verdi. Müdahale sonrası Okmeydanı savaş alanına döndü. Gezi Parkı ve Çekme-köy'de düzenlenen yürüyüşlerde ise çok sayıda kişi gözaltına alındı.

ANKARA'DA YOL KAPATAN GRUBA MÜDAHALE: 11 GÖZALTI
Berkin Elvan'ın ölüm yıldönümünde Ankara Tuzluçayır Kavşağı'nda toplanan yüzleri maskeli bir grup, Berkin Elvan'ı anmak için yolu trafiğe kapattı. Bunun üzerine güvenlik önlemi alan emniyet güçleri, TOMA'larla gruba müdahale etti. Polisin tazyikli suyla müdahalesine grup üyeleri, taş, misket, molotof bombası ve havai fişeklerle karşılık verdi.

11 kişi gözaltına alındı. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi önünde, Berkin'in ölümünün birinci yılı nedeniyle etkinlik düzenlemek isteyen bir grupla polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde bulunan Berkin Elvan heykeli, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tahrip edildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.