14 Mart tarihinden itibaren uygulanan sokağa çıkma yasağıyla birlikte başlayan ve polis ile jandarma özel harekat timlerinin ortak yürüttüğü operasyon devam ediyor. Bugün haber yapmak ve görüntü almak isteyen bir grup gazetecinin de içerisinde bulunduğu zırhlı araç, saat 16.00 sıralarında Dicle Mahallesi'ndeki bir sokaktan geçerken, PKK'lıların yola yerleştirdiği el yapımı patlayıcı infilak ettirildi.

Patlamada, zırhlı araçta bulunan gazeteci ve güvenlik görevlilerinin de aralarında bulunduğu 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, durumu ağır olan 1 güvenlik görevlisi şehit oldu. Yaralı 7 kişi Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Saldırı sonrasında Genelkurmay Başkanlığı’ndan da bir açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

31 Mart 2016 Perşembe günü Mardin ili Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu yaralanarak hastaneye sevk edilen kahraman bir silah arkadaşımız hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.