Boydak'ın 4 Üst Yöneticisi Gözaltına Alındı

Kayseri'de paralel yapı iddiasıyla başlatılan operasyonda mali finans sağladıkları gerekçesiyle Boydak grubunun 4 üst düzey yöneticisi hakkında gözaltı kararı çıktı. Polis ekipleri Boydak Holding merkezinde arama yaptı. Boydak Holding Ceosu Memduh Boydak, holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, Şirketin yönetim kurulu üyelerinden Erol Boydak ve Murat Bozdağ sabah 07.30 sıralarında evlerinde gözaltına alındı. Holdingin Organize Sanayi’deki binasında araştırma yapan polisler, bilgisayar kayıtlarının imajlarını aldı.

Boydak'ın 4 Üst Yöneticisi Gözaltına Alındı
Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü “FETÖ/PDY” soruşturması kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, sabah saatlerinde Boydak Holding'in Organize Sanayi Bölgesi'ndeki merkezinde arama yaptı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesinden gelen polislere, Terörle Mücadele ekipleri de (TEM) destek verdi.




Bünyesinde bir çok mobilya markasını barındıran Boydak Holding merkezindeki aramada ekipler bilgisayar hard disklerinin imajını ve muhasebe kayıtlarını inceleyip kopyalarını aldı.

Boydak Holding’a ait merkez binasına giriş ve çıkışlar yasaklanırken, gözaltına alınan üst düzey yöneticileri hakkındaki iddialar bulunduğu, gelişmelere göre holdinge kayyum atanabileceği ileri sürüldü.



SABAH EVLERİNDE GÖZALTINA ALINDILAR

Operasyonda Cumhuriyet Başsavcılığı'nca açılan soruşturma kapsamında evlerinden bu sabah saat 07.30’da gözaltına alınan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, şirket CEO’su Memduh Boydak hakkında paralel yapıya finans sağlamak, üye olmak; Yönetim Kurulu üyeleri Erol Boydak ve Murat Bozdağ ise finans sağlamak, örgüt üyesi olmak ve örgüt propagandası yapmak iddiasıyla gözaltına alındı.

ŞİRKET CEO’SU DAHA ÖNCE DE GÖZALTINA ALINMIŞTI

Boydak Holding CEO’su ve TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi Memduh Boydak daha önce de Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı olarak 16 Eylül 2015’de nitelikli yağma ve haksız arsa tahsisi şikayetleri üzerine gözaltına alınmış, daha sonra serbest bırakılmıştı.




Memduh Boydak, sağlık kontrolü icin Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi

İSTİKBAL VE BELLONA DAHİL 41 ŞİRKETİN SAHİBİ

1957 yılında kurulan Boydak Holding, 8 ayrı sektörde 41 şirkete sahip. Boydak Holding çatısı altında, İstikbal, Bellona, Mondi, İstikbal Mutfak - Banyo, Hes Kablo, Boyteks, Form Sünger gibi firmalar bulunuyor. 14 bine yakın çalışanı bulunan holding, 140 ülkeye ihracat yapıyor.

Yurtdışında 342 bayisi bulunuyor. İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 7, ikinci en büyük sanayi kuruluşu listesinde ise 1 şirketi ile yer alıyor. 2014 yılında yüzde 5,7 büyüme artışıyla 6.5 milyar lira ciro yaptı.








Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.