CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan Merkez Yönetim Kurulu toplantısı devam edenker basın açımlaması yapan CHP Sözcüsü Haluk Koç, şok bir iddiada bulundu.Koç, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının yıl dönümü nedeniyle hazırlattıkları afişler nedeniyle, hakimin arama kararı çıkardığını söyledi.

Gümüşhane Sulh Ceza Hakimliği'nin aldığı arama kararını açıklayan Koç şunları söyledi:

"İBRETLİK BİR KARAR"
"İlginç bir mahkeme kararı var. Gümüşhane Sulh Ceza Hakimliği'nin, Gümüşhane CHP İl Binası'na yönelik arama kararından bahsetmek istiyorum. 17-25 Aralık Haftası nedeniyle o binanın camında afişler varmış. Bunlar suç unsuruymuş. Masum insanları zan altında bırakıyormuş. Mahkeme karar alıyor, emniyet de CHP il binasında arama yapıyor. İbretlik bir karar."Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır'a, "Siz bu kararları Avrupa Birliği'ne nasıl anlatacaksınız" diye soran CHP'li Koç sözlerini şöyle sürdürdü:

BİRÇOK İLDE YAPILDI
"Sadece Gümüşhane değil, birçok ilde aynı durumla karşılaştık. Milletin hakkının yenilmesini teşhir etmeye dönük hatırlatma yapan CHP binalarında, CHP'lilere şiddet kullanıldığını gördük.

Bu arama kararı, yapılan hukuksuzların üzerine tuz biber ekmiştir. Yönlendirilmiş polisle, 'Biz her şeyi yapabiliriz' diyorlar. Aynısı MHP il binalarında da yaşanmış. Sayısal olarak iktidar olabilirsiniz ama siyasi olarak çökmüş durumdasınız. Artık vicdanlarda iktidar değilsiniz. Soruşturma komisyonundaki oylama içlerindeki çelişkiyi ortaya çıkaracak.”

ERDOĞAN'IN SÖZÜNÜN YER ALDIĞI PANKARTI İNDİRDİLER
MHP Zeytinburnu İlçe Başkanlığı binasına, "17-25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Haftası' ektinlikleri kapsamında üzerinde "Hırsızlık Oğuldan Babaya Değil! Babadan Oğul'a Geçer-1994 R.T. Erdoğan" yazılı pankart asıldı.

SAVCININ ŞİFAİ TALİMATI
Binanın penceresinden caddeye sahte 1 dolarlar atan partililer, "Kavgamız vurguncu düzene karşı" şeklinde slogan attı. Pankartın asılmasının ardından ilçe binasına polis ekibi geldi ve partilileri pankartı indirmeleri yönünde uyardı. Partililer pankartı indirmeyince itfaiye ekibi istendi. Herhangi bir gerginlik ihtimaline karşı bölgeye Çevik Kuvvet ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 5 saat boyunca asılı kalan pankart, itfaiye merdivenine çıkan 2 polis tarafından söküldü. Pankartın indirilmesi sırasında megafondan "Gemilerde talim var" şarkısını dinleten partililer, "Hırsız var" diye bağırdı.

MHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Reşat Ok, resmi bir talimat olmadığı için itfaiyenin müdahale etmediği pan-kartın polisler tarafından hukuksuz bir şekilde indirildi-ğini söyledi. Ok, "Herhangi bir belge ibraz edilemedi. Savcının şifahi talimatı denilerek pankart indirildi" dedi.