Demirtaş, Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesi yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi: “Savaşı durduramadık diye savaş hukukunun, ahlakın ayaklar altına alınmasına da izin veremeyiz. Şu saatlerde Cizre’de yaşandığı gibi. İki haftadır binalarda sıkıştırılmış 100’e yakın genç, kadın ve çocuktan bahsediyoruz.

Elimizdeki tek ve en sağlam bilgi, orada toplu bir katliam yapıldığı ve savaş suçu işlendiğidir. Katledilenler geride delil kalmayacak şekilde cenazeler çürümeye terk ediliyor. Cenazeler Urfa, Mardin, Şırnak ve Malatya’ya bu büyük savaş suçunu örtmek amacıyla gönderildi. Yüz kişiyi bu şekilde katledenin, yüz bin kişiyi katletmeyeceğine dair hiçbir şüphemiz yok.

SUUDİ KRAL İTTİFAKI

Saray’daki kişi bir dava adamı değil, eski partisi de bunun farkındadır. Dava söylemini bir tarafa bırakıp bütün gerici odaklarla en gerici koalisyonu geliştirmiştir. Bin yıllık kardeşlik diye şiirler dizdikleri Kürtlere karşı, altın tuvaletlerde bilmem ne yapan Suudi Kral bunların ittifakı olacak.

Bunların hepsi sinsi tehlikeli bir Saray politikasıdır. Türkiye artık bir iç savaşa sürüklensin diye ha bire körüklüyorlar. Mülteci pazarlığına bakın, utanç verici. Aylan bebek ve onun gibi yüzlercesi hükümetin yol vermesi ile orada denize açıldı. Denizlere sürdüler, cesetlerin ortaya çıkması için uğraştılar ki AB gelip Ankara’da pazarlığa oturmak zorunda kalsın.