Cumhurbaşkanı ErdoğanGaziantep'teki konuşmasında yeni Anayasa ve başkanlık sistemi tartışmalarına ilişkin olarak, "7 Haziran'da 400 milletvekilini verin ve bu iş huzur içinde çözülsün. Bu sistemi değiştirelim. Hepimiz faniyiz. Başkanlık sistemini alıp mezara götürmeyeceğiz" dedi.

GİTTİĞİM YERLERDE ANTEP'İ ANLATIYORUM


"Muhacirlere sahip çıkarak gönüllerde taht kurdunuz. Her gittiğim yerde Gaziantep'i anlatıyorum.

Bazı siyasiler utanmadan, sıkılmadan 300 bin kişinin katili Esad'ı ziyaret edebiliyorsa ülkemizde kimlerin olduğunu bilmemiz lazım.

Bir gün şartlar değişecek. Nasıl Ensar görevini yerine getirdiyseniz onlar Suriye'den size şunu diyecekler: "Onlar bizi yalnız bırakmadılar. Onlar çorbasını bizimle paylaştılar

SÖZLERİMDEN RAHATSIZ OLUYORLARSA DOĞRU YOLDAYIZ DEMEKTİR


Esmaları da selamlıyorum. Esmaların yanında yer alanları da selamlıyorum. Çünkü onlar mazlumdurlar.

Şimdi muhalefet partileri çıkmış "Cumhurbaşkanının meydanlarda ne işi var diyorlar" Bunlar Çankaya'da imza atan Cumhurbaşkanı istiyorlar. Sayın Gül'ü tenzih ederim. Biz ne dedik yan gelip yatan bir Cumhurbaşkanı olmayacağız dedik.

Muhalefet sözlerimden rahatsız oluyorsa doğru yoldayız demektir. Onların alkışladığı gün bir sıkıntı var demektir.

Davet edersin milletin evine gelmezler. Milletin evini de kaçak saray diye tanımlarlar. İnşallah bir iki sene sonra orası Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olacak.

Ne zaman önümüz kesilmek istense yanımızda siz vardınız. Bunca badire, bunca tezgaha rağmen bu yolculuk devam etti. Eğer bugün burada dimdik ayaktaysak milletimizin sayesindedir.

SINIRIMIZA KİM GELDİYSE GERİ ÇEVİRMEDİK


Çevremiz ateş çemberine dönüşmüş durumda. Suriye'de bir zalim tüm bu zalimliğe rağmen koltuğunda oturuyor. Irak'ta DAİŞ paniği, mezhepsel ayrımcılık. Ukrayna'da olanlar ortada.

Komşularımız bu durumdayken lüks içinde yaşayamayız. Biz bugüne kadar sınırımıza kim geldiyse geri çevirmedik.

Analar ağlamasın diye biz bu yola çıktık. Bizim tek derdimiz bu ülkeye huzur getirmek. Çözüm sürecinde onlara rağmen buraya geldi.

Türkeş başkanlık sistemi dedi, Özal'dan Demirel'e pek çok lider başkanlık sistemini söylüyor.

Yarın dünya kadınlar günü. Kadınlara yapılan şiddeti lanetliyorum."