Darbecileri Övenler Yandı!

15 Temmuz'da Fethullahçı Terör Örgütü mensubu askerlerce girişilen darbe girişimini öven, destekleyen ve teşvik eden sosyal medya kullanıcıları hakkında soruşturma başlatıldı. Darbeyi öven kişiler tek tek tespit edilerek haklarında işlem yapılacak.

Darbecileri Övenler Yandı!
15 Temmuz günü saat 23.00 sıralarında bir kısım paralel yapı mensubu asker şahıslarca başlatılan darbe girişimi üzerine bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından YURTTASULHKONSEYİ isimli hashtag oluşturulmuştu.

Bu konu başlığı altında darbeyi destekleyici yazılar yazanlar olduğu, sosyal medya ortamında bu silahlı isyan hareketini öven, destekleyen ve teşvik eden kişiler bulunduğu ihbarı üzerine Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.

O KİŞİLER İFADE VERECEK


Başsavcılık 'Türkiye Cumhuriyeti'ne silahlı isyana yardımda bulunmak ve suç işlemeye teşvik edip veya suç işleme kararını kuvvetlendirmek', 'suçu ve suçluyu övmek', 'kanunlara uymamaya tahrik', 'basın yoluyla bu suçları işlemek' suçları kapsamında soruşturma başlattı. Başsavcı Ali Doğan tarafından resmen başlatılan soruşturma çerçevesinde silahlı isyan hareketini öven, destekleyen ve teşvik eden kişiler ifade verecek.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Diğer taraftan silahlı isyan hareketinin bastırılması ardından yine sosyal medyada darbecileri öven, destekleyen ve teşvik eden hesap sahipleri hakkında da resmen soruşturma başlatıldı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.