Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na yanıt

"Kılıçdaroğlu'nun kaprisleri ile şartları ile de kaybedecek vaktimiz yok"

Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na yanıt
 Kılıçdaroğlu'nun "muhatap" açıklamasına şaşırdığını belirten Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu'nun kaprisleri ile şartları ile de kaybedecek vaktimiz yok.Kılıçdaroğlu muhatap tartışması yaparsa onu ademe mahkum ederiz. Yolumuza devam ederiz" dedi. KKTC'ye olan ziyaretinin detaylarına ilişkin Davutoğlu, "Kıbrıs Rum kesimi o gün Birleşmiş Milletler planına hayır demiş olduğu için bu donmuş kriz bugüne kadar gelmek durumunda kaldı" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilk yurt dışı ziyaretini KKTC'ye yaptı. Davutoğlu, KKTC'ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını yanıtladı. 



"RUM KESİMİ BM PLANINA HAYIR DEDİĞİ İÇİN BU DONMUŞ KRİZ BUGÜNE GELMEK DURUMUNDA KALDI"

KKTC'ye olan ziyaretinin detaylarına ilişkin Davutoğlu, "KKTC ile Kıbrıs Rum kesimi arasında yürümekte olan müzakerelerle ilgili son gelişmeleri istişare etmek. Kıbrıs sorunu 40 yıldır, belli bir çerçevede Birleşmiş Milletler çerçevesinde ciddi müzakere süreçleri yaşadı. En ileri aşamaya geldiği nokta 2004 yılında Türkiye'nin KKTC'nin son derece olumlu tavrı ile gelinen nokta idi. Maalesef Kıbrıs Rum kesimi o gün Birleşmiş Milletler planına hayır demiş olduğu için bu donmuş kriz bugüne kadar gelmek durumunda kaldı. Şimdi son dönemde Birleşmiş Milletler 'in çabaları, Türkiye'nin yoğun desteği ile müzakereler yeni bir ivme kazandı. Sayın Eroğlu'ndan bu müzakere ile ilgili detaylı bilgi alacağız" ifadelerini kullandı.

"KIBRIS'A VERDİĞİMİZ DESTEĞİ BİR KEZ DAHA GÖSTERMEK İÇİN ORADA OLACAĞIZ"

Davutoğlu, "Kıbrıs'a verdiğimiz desteği bir kez daha göstermek için orada olacağız. Son 12, 13 yılda Kıbrıs çok büyük ekonomik aşama kaydetti. Çok önemli projelerle KKTC'ne destek sağlıyoruz. Bu projelerin başında da su boruları ile KKTC'nin fiilen Anadolu'ya bağlanması ve adanın su ihtiyacının Anadolu'nun temiz, pür helal suyu ile karşılanmış olmasıdır. Bu noktadaki gelişmeleri de bugün takip edeceğiz. Kıbrıs tüm engellemelere rağmen demokratik standartları gerçekleştirmiş bir devlettir. Tüm siyasi liderlerle görüşeceğiz" diye konuştu.

"BEDELLİ ASKERLİKLE İLGİLİ DAHA KAPSAMLI BİR BRİFİNG ALACAĞIM"

Bedelli askerlikle ilgili kapsamlı brifing alacağını belirten Davutoğlu, "Gerekli kesimlerden brifingler alacağım. Buna göre değerlendireceğiz. Genel Kurmay Başkanımız, Milli Savunma Bakanımızdan da kapsamlı bir brifing aldıktan sonra bu konuda ki ihtiyacı değerlendireceğiz. Daha kapsamlı bir brifing alacağım" dedi.

KREDİ DERECELENDİRME KURULUŞLARI

Sayın Cumhurbaşkanın kredilendirme kuruluşları ve Bank Asya konusunda açıklamaları vardı. Siz neler söylemek isterseniz?" şeklindeki soruya Davutoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın Fitch ve Moody's gibi kuruluşların görevi objektif olmalı. İç ve dış piyasada kime sorarsanız sorun bu kuruluşların Türkiye için objektif karar almadığı ortaya çıkmıştır.

Türkiye iki büyük seçimi güvenle atlattı. Hal böyleyken bu kuruluşlar bunları hiç görmüyorlar. Ufak bir gerginlik de ise hemen tam tersi iş yapıyorlar. Bizim bu kuruluşlardan beklentimiz siyasi nitelikli olmayan, objektif değerlendirmeler yapmalarıdır. Objektif kriterleri uygulama konusunda maalesef başka ülke ve dönemlerle karşılaştırıldığında sapmalar görüyoruz" diye yanıt verdi.

"BANKALARLA İLGİLİ ÇIKARTILAN HABERLER ART NİYETLİDİR"

Bankalarla ilgili manipülatif haberler yapıldığı söyleyen Davutoğlu, "Manipülatif bir takım haberlere dayalı olarak bir kriz veya olumsuz beklenti yaratacak şekilde davranırlarsa Türkiye buna sessiz kalamaz. Bir şekilde ifade etmemiz gerekir.

Bankalarla ilgili çıkartılan haberler art niyetlidir. Bank Asya'da dahil olmak üzere herhangi bir banka bu objektif kurallar içinde, hukuk kuralları ve işleyişi ve bankacılık sistemi kuralları içinde objektif kriterler içinde bu sistemin işleyişine aykırı bir noktada ise tabi bu değerlendirmeyi yapmak BDDK başta olmak üzere bütün kurumlarımızın görevidir. Kurallar bellidir. Bu kurallara uyan hiç kimsenin herhangi bir şeyden çekinmesine gerek yoktur" ifadelerine yer verdi.

"200'Ü AŞKIN DELEGENİN KENDİSİNİ MUHATAP ALMADIĞINI SORGULASIN"

Kılıçdaroğlu'nun "muhatap" açıklamasına şaşırdığını belirten Davutoğlu, "Açıklamayı görünce şaşırdım. Benim ülkeyi yönetmeye talip olmama da kararı Kılıçdaroğlu verecek değil. AK Parti kongresindedir.

Cumhurbaşkanımızın görevlendirilmesi ile olur. Bunun için Kılıçdaroğlu'nun icazetine yada sorgulamasına hiç gerek yok. Ayrıca Kılıçdaroğlu muhatap için dikkat ederseniz sürekli şart koşuyor. Eğer bir muhataplık söz konusu ise önce kendi kongresinde mahalle baskısı ile kendisini aday gösteren 200'ü aşkın delegenin neden kendisine oy vermediğini ve neden kendisini muhatap almadığını sorgulasın. Buna cevap versin. Bizim mesajımız açıktır. Kılıçdaroğlu selam verirse selamını alırız. Selam alacaksa da selam veririz. Elini uzatırsa elimizi uzatırız.

Elimizi uzattığımızda elimiz havda kalmadığı zaman bu kutlu yürüyüşe bir şekilde katkıda bulunma iradesi gösterdiğinde birlikte bu yürüyüşü gerçekleştiririz. Engel koyarsa bu engelin yolun kenarına koyarız. Bu engel bir taş, söz, politik bir tavır da olabilir. Bizim bu konudaki tutumuz her zaman pozitif, olumlu olacaktır" diye konuştu.

"KILIÇDAROĞLU MUHATAP TARTIŞMASI YAPARSA ONU ADEME MAHKUM EDERİZ"

Davutoğlu, "Ama Kılıçdaroğlu'nun kaprisleri ile şartları ile de kaybedecek vaktimiz yok. Kılıçdaroğlu muhatap tartışması yaparsa onu ademe mahkum ederiz (yok saymak, görmemek) Yolumuza devam ederiz. Negatif katkı yaptığında "Gölge etme başka ihsan istemeyiz" deyip yolumuza devam ederiz. Biz bir kongre partisi değiliz. O kendi kongresindeki iktidar mücadeleleri ile uğraşsın" dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.