Devlet Bahçeli’den Oktay Vural Açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında “PKK nereden takviye alıyorsa, oralar tümden kurutulmalıdır. Hükümet çekinmesin, terörizmle mücadele ettiği sürece MHP her zaman iktidarın destekçisidir. Bugün doksanlı yollardan daha ağır şartlar yaşanmaktadır.

Devlet Bahçeli’den Oktay Vural Açıklaması
TBMM’de terör propagandası yapan genel kurulu karıştıran her değerlerimize söven hainlerin dokunulmazlıklarını kaldırmak en büyük milli görevlerimiz arasındadır" diye konuştu.

Bahçeli'ye çıkışta MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'la aralarında soğukluk olduğu iddiası soruldu. Bahçeli, "Ben böyle bir deklarasyonu görmedim. Ne varsa basında bazı çevrelerden öğreniyoruz. Oktay Bey çok değerli bir kardeşimizdir. Onunla aramızda soğukluk olabilir mi? Nereden çıkartıyorsunuz bunları? Bizi bölmeye çalışıyorsunuz?" diye konuştu.

OKTAY BEY ÇOK DEĞERLİ BİR KARDEŞİMİZDİR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye destek deklarasyonuna Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın imza atmadığı, Bahçeli ve Oktay Vural arasında soğukluk yaşandığı, iddia edilmişti. Vural bugün MHP'nin grup toplantısına katıldı. Bugün partisinin grup toplantısının ardından Bahçeli'ye bu iddia soruldu. Bahçeli şöyle yanıt verdi:

PELİKAN STRATEJİSİYLE ORTALIĞI KARIŞTIRIYORSUNUZ


Bir deklarasyon görmedim ama ne varsa basından bazı çevrelerden öğreniyoruz. Oktay bey çok değerli bir kardeşimizdir. Mecliste beni temsil eden grup başkanvekilidir. Onunla aramızda soğukluk olabilir mi? Nereden çıkartıyorsunuz bunları.

Bizi bölmeye çalışıyorsunuz, CHP’yi karmakarışık ediyorsunuz. Şimdi de Pelikan stratejisiyle ortalığı karıştırıyorsunuz. Hiç mi düşünceniz olumlu, bütünleştirici olmayacak. Basın demek Türkiye’yi inkar etmek mi demektir. Fitnenin yayılmasına katkı sağlamayız.

Bahçeli'nin partisinin haftalık grup toplantısında yaptığı konuşmadan satırbaşları şöyle:

Doğrudur bizim için tarih 1919’da başlamamıştır. Ancak 1919 Türk tarihinin övünç madalyasıdır. 1919’u örtülü olarak değersizleştirmek doğru sayılamayacaktır. Cumhuriyet tarihi şerefli Türk tarihinin şanlı bir sayfasıdır.

MHP İKTİDARIN DESTEKÇİSİ

Türkiye'nin kapı gibi tezkere vardır. Hainlerin bataklıklarında mahvedilmesinin önünde hiçbir hukuki engel yoktur. Vakit çok geç olmadan, toprak bütünlüğümüze, insan varlığımıza düşmanlık yapan hangi pis örgüt varsa hepsinin cezası verilmeli, toptan yok edilmelidir.

Başkasının müsamahasına sığınarak bu devleti geleceğe taşımak ancak hayaldir. PKK nereden takviye alıyorsa, oralar tümden kurutulmalıdır. Hükümet çekinmesin, terörizmle mücadele ettiği sürece MHP her zaman iktidarın destekçisidir.

MECLİSTE KAVGA VE DOKUNULMAZLIKLAR

Meclis’teki çalışmaların kavgalarla kesintiye uğraması utanç vericidir. Meclis’te itiş kakış varsa sokaktakine ne diyeceğiz. Meclis’te anlaşma uzlaşma sağlanamıyorsa milli iradeyi nasıl hakkıyla temsil edeceğiz. HDP TBMM’yi terörize etmektedir, meclis çalışmalarını kilitlemektedir.

Şüphesiz kaybeden demokrasimizdir. Milletimizin ta kendisidir. Herkesi aklıselime davet ediyorum. Öncelikle PKK sevici milletvekillerini dokunulmazlıklarının kaldırılması TBMM’nin terörizm propaganda aracı haline getirilmesinin önüne geçecektir.

Bugün doksanlı yollardan daha ağır şartlar yaşanmaktadır. TBMM’de terör propagandası yapan genel kurulu karıştıran her değerlerimize söven hainlerin dokunulmazlıklarını kaldırmak en büyük milli görevlerimiz arasındadır. Kandil taşeronları adalete mutlaka teslim edilmelidir.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.