Diyarbakır Havalimanı 'Hava Hudut Kapısı' Yapıldı

Diyarbakır’da, 1952 yılından beri hizmet veren Diyarbakır Havalimanı, Bakanlar Kurulu kararı ile ’Daimi yolcu giriş- çıkış hava hudut kapası’ olarak belirlendi. Bu kararla birlikte 10 Nisan’da Diyarbakır- Erbil, 1 Mayıs’tan itibaren ise Diyarbakır- Lefkoşa seferlerine başlanacak.

Diyarbakır Havalimanı 'Hava Hudut Kapısı' Yapıldı
Bakanlar Kurulu’nun bugünkü Resmi Gazete’de yayınlanan konuyla ilgli kararında şöyle denildi:

Diyarbakır havalimanının daimi yolcu giriş-çıkış hava hudut kapısı olarak tespiti için İçişleri Bakanlığı’nın 2/3/2016 tarihli ve 38016 sayılı yazısı üzerine 5682 sayılı pasaport kanununun 1’inci maddesine göre Bakanlar Kurulu’nca 14/3/2016 tarihinde kararlaştırılmıştır.

Bakanlar Kurulu’nun bu kararı ile Diyarbakır Havalimanı hava hudut kapısı olunca, yurt dışı seferlerede en kısa zamanda başlanacağı belirtildi.

GÜMRÜK İŞLEMLERİ İÇİN YER AYRILDI

1952 yılından itibaren hizmet veren Diyarbakır Havalimanı’nda yeni terminal binasında gümrük işlemleri için yer ayrılırken, ilk yurt dışı seferin 10 Nisan’da Diyarbakır- Erbil arasında gerçekleşeceği ve bunun haftada 3 sefer olarak düzenleneceği belirtildi. Yine Diyarbakır- Lefkoşa seferlerinin de 1 Mayıs’tan itibaren başlayacağı kaydedildi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.