Ünlü sanatçı Ercan Saatçi ile aşk yaşayan yazar ve sunucu Ece Vahapoğlu, "Alkol erkeklerde iktidarsızlığa yol açıyor" yazısıyla çok konuşulacağa benziyor.


Vahapoğlu, patronlardünyası.com için yazdığı makalede, "Çok alkol alan erkeklere biraz dikkatli bakın; göğüsleri kadınsılaşmaya başlamıştır, kas kaybına uğrar, tenleri yumuşar. Alkol, erkekteki testesteron hormonunu azaltarak yerine maalesef östrojen hormonunu salgılattığı için erkek bedeni kadınsılaşmaya başlar. Testislerde küçülme, cinsel güçsüzlük, memelerin büyüyerek kadınsı görünüme yaklaşması gibi belirtiler görülür." şeklindeki tespitleriyle epey yorum alacak gibi.

İşte o yazı;

NE ZAMANDIR BU YAZIYI YAZMAK İSTİYORDUM

İçki içen beyler, bu yazı size!

Ne zamandır aklımda; bir ‘alkol’ yazısı yazarak toplumun hayırına bazı gerçekleri ortaya koymak!

Humanist ve önyargısız bir insan olarak, herkesin seçimlerine saygı duyarım; kimseye karışmam. Sadece doğru bildiklerimi paylaşır, kendi yaşamımdan samimi örnekler veririm. Sağlıklı yaşam, spor, beslenme ve spiritüel konulardaki paylaşımlarım ve hayat tarzım biliniyor.

DİNİ DEĞİL SAĞLIK İÇİN ALKOL İÇMİYORUM

Ben alkol kullanmıyorum. Özellikle son senelerde neredeyse ağzıma koymadım. Sadece keyifli bir yemekte belki bir kadeh şarap içebilirim. Alkolün tadını sevmiyorum, canım çekmiyor, ertesi günkü pis yorgunluğuna katlanamıyorum, vücuduma verebileceği zararı biliyorum. Dini değil, sağlık sebebiyle alkolü hayatımda tutmuyorum. Alkol olmadan da eğlenebiliyorum, derin sohbetlere girebiliyorum. Yaşam enerjime ve en önemlisi kendi benliğime güveniyorum.

Şimdi gelelim, erkekler için yazmak istediğim şu alkol meselesine…

BİR KADINI MUTLU EDEMİYORSUNUZ

 Erkekler; alkol alarak kendinize neler yaptığınızı hatırlatmak istiyorum: Alkol, erkeklerde iktidarsızlığa yol açıyor. Cinsel isteğinizin artacağını ve rahatlayacağınızı hesaplarken birkaç kadeh sonrası hem arzunuz köreliyor hem de işleviniz kayboluyor. Bir kadını mutlu etmeye yetemiyorsunuz. Ya yeterince sertleşme yaşamıyor ya da erken boşalma sorunuyla karşı karşıya kalıyorsunuz.

ALKOL ALAN ERKEK KADINLAŞIYOR

Sizce sağlıklı bir kadının bu durumda size saygısı kalabilir mi?

 Erkeğine hayranlığı sürebilir mi?

Adem ile Havva’dan beri erkeğin en güçlü yanı olarak gördüğü ‘cinselliği’ni bu şekilde yerlerde süründürmesine göz yumar mıydınız?

Uzun süreli ilişkiler veya evliliklerde de alkol problemi varsa, ya evde dayak sorunu oluyor ya da bazı kadınlar eşlerini gizlice aldatıyor. Çünkü erkeği onu mutlu edemiyor, etmiyor. Çok alkol alan erkeklere biraz dikkatli bakın; göğüsleri kadınsılaşmaya başlamıştır, kas kaybına uğrar, tenleri yumuşar. Alkol, erkekteki testesteron hormonunu azaltarak yerine maalesef östrojen hormonunu salgılattığı için erkek bedeni kadınsılaşmaya başlar. Testislerde küçülme, cinsel güçsüzlük, memelerin büyüyerek kadınsı görünüme yaklaşması gibi belirtiler görülür. Sadece fiziksel olarak değil, erkek enerjisinin gerekleri olan sorumluluk alma, sahiplenme gibi duyularını da azaltır. Alkollüyken verilen sözler ayıkken unutulur. Beyin verimli işlemez. Uyku düzeni bozulur. Horlama artar. Vücut direncini bozar. Su kaybına yol açar. İş verimliliğini olumsuz etkiler. Bereketi tehdit eder.

Beyler; siz böyle bir erkek, böyle bir iş adamı, böyle bir yönetici, böyle bir eş, böyle bir sevgili, böyle bir baba olmak ister miydiniz?

Her zaman bir çıkış yolu vardır. Yeter ki isteyin…