Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Konyaaltı’nda olduğu gibi ücretsiz olarak bu kez sadece kadınlara hizmet verecek Sarısu’daki 72 dönüm büyüklüğündeki Kadınlar Plajı’nın açılışı yapıldı.  

Açılışa AK Parti Antalya Milletvekilleri Hüseyin Samani ve Gökçen Özdoğan Enç, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Menderes Türel ve eşi Ebru Türel, Konyaaltı Kaymakamı İbrahim Keklik, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse ve çok sayıda erkek ve kadın katıldı. 



"BU BİR TERCİH SUNMADIR"

Bir kadın ve milletvekili olarak Menderes Türel’e teşekkür eden Gökçen Özdoğan Enç, "Kimi ilkellik, kimi çağdışılık’ dedi. Ama yaptığımız burada kadın arkadaşlarımıza pozitif ayrımcılık. 640 kilometre sahil şeridi olan bir ilde sadece gördüğünüz alan, aslında ayrıcalıklı bir alan değil, tercih sunma. Tercih sunma demokrasi geleneği kültürünün en önemli unsuru. Bu güzel plajı Antalyalılara armağan ediyoruz. Ben de çocuğumla inşallah burada denize gireceğim" dedi.



Açılışın ardından ise kadınlar plaja koştu. Kendilerine özel plajda ilk kez denize giren kadınların kimi mayo veya bikini tercih ederken, kimileri de üzerlerinde elbiselerle denize girdi.