Ermenek'te Son Müfettiş Raporu Ortaya Çıktı

Ermenek'te yaşanan maden faciasının ardından, maden ocağındaki son denetimi yapan iş müfettişi açıklamalarda bulundu.

Ermenek'te Son Müfettiş Raporu Ortaya Çıktı
Karaman Ermenek'te, su baskını sonucu 18 madencinin mahsur kaldığı maden ocağındaki son denetimi yapan İş Müfettişi Erdoğan Şeker konuştu.  Teftiş sonucu hazırladığı raporda, yer altı sularına ve ocağın yanocaklarla mesafesine ilişkin riski ölçmek için gerekli kontrol sondajının yapılmadığını üç ay önceden haber veren Şeker,"Sondajlar yapılsaydı kazanın önüne geçilebilirdi" dedi.

"TEFTİŞTEN SONRA İHTARLARA UYULMADI"

Şeker, Has Şekerler'de geçmişten beri bu sondajın yapılmadığını ve teftişten sonra da ihtarlarına uyulmadığını ifade etti. Şeker, "İhtarınıza uyulsaydı bu kaza önlenebilir miydi?" sorusu üzerine, "Elbette, önlenebilirdi" diye yanıt verdi. Şeker ayrıca, işçilere çelik burunlu ve dayanıklı ayakkabı verilmediği yönünde tespitte bulunduklarını kaydetti. Şener, mevzuat gereği, kapatma değil, para cezası verdiklerini ifade etti.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.