17-25 Aralık ses kayıtlarının ortaya çıktığı günlerde Fethullah Gülen'le görüşen Habertürk yazarı Fehmi Koru , Gülen’in kendisine "Bu tapelerle bizim ilgimiz yok" dediğini bunu kesin ifadelerle belirttiğini yazdı.

Süleyman Şah Türbesi'nin güvenliğinin konuşulduğu Dışişleri Konutu'ndaki toplantıyı ABD'nin dinlediğinin ortaya çıkması sonrası Fehmi Koru, Gülen’in bu sözlerinin daha bir geçerlilik kazandığını savundu.

Focus dergisi, Hakan Fidan’ın telefonlarının Amerikan Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) tarafından dinlendiği iddia gündeme bomba gibi düştü. Haberde, Fidan’ın yaklaşık iki yıl önce Süleyman Şah Türbesi’ne yönelik operasyonla ilgili çok gizli Suriye planlarını NSA’nın dinlediği öne sürüldü.

Cemaatin o dönem bu ses kayıtlarını niçin sahiplendiği konusuna da değinen Koru "bu benim için bir muammadır" dedi.

İşte bu sarsıcı gelişmeyi değerlendiren Koru, Dışişleri'ndeki dinleme örneğinden yola çıkarak, ilginç ayrıntıları bugünkü yazısında paylaştı:

FOCUS'UN YAYINI TEPKİSİZLERİN GÖZLERİNİ AÇMIŞ OLMALIDIR

İşte yabancı istihbarat örgütü o çok gizli oturumu dinlemiş... Dinlediği görüşmenin tapelerini öğrenmemizi de muhtemelen aynı örgüt sağlamıştır...

Şaşırdık mı? Belki şaşıranlarımız vardır, ama ben onlardan değilim. ABD’den sızan NSA belgeleri, Amerikan istihbaratının hayli zamandır pek çok ülkeyi dinlediğini fâş etmişti zaten. Alman istihbaratının da...

Focus haberi bu bilgiyi teyit etmiş oldu.

Teyide ihtiyacımız yoktu, ama Focus’un yayını, daha önce öğrenildiğinde “Hadi canım sen de”tepkisizliğini verenlerin gözlerini açmış olmalıdır.

Umarım, 17 Aralık 2013 tarihli tapelerin menşei de bu vesileyle yeniden sorgulanır.

Geçenlerde burada yazmıştım: Ne olduğunu öğrenmek üzere gittiğim Pennsylvania’da, o tapelerin yayımında parmağı olanların kendisine yakınlığı sebebiyle eleştirilen Cemaat’in lideri Fethullah Gülen, bana, “Bu tapelerle bizim ilgimiz yok” demişti, kesin ifadelerle...

PEKİ CEMAAT SES KAYITLARINI NİYE SAHİPLENDİ?

Sonradan bir vesileyle savcılığın elinde bulunmadığını öğrendiğim tapeler de muhtemelen aynı yabancı istihbarat örgütünün işidir...

Cemaat’in gazeteleri o tapeleri bu denli heyecanla neden sahiplendi ve hâlâ sahiplenmeye devam ediyor, benim için bir muammadır. Konuyu kısa süre önce burada dile getirdiğimde karşılaştığım sükût bile merak konusudur; ama Cemaat’in kendisinin merak etmesi gereken bir konu..."