Gezi istendiği gibi geçmedi!

Reuters Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun New York’taki görüşmelerinin uluslararası yatırımcılar üzerinde sınırlı bir etkisi olduğunu belirtti. Üst düzey bir borsacı ise yaptığı açıklamada, “New York’taki gezinin arzulandığı gibi geçmediği anlaşılıyor” dedi.

Gezi istendiği gibi geçmedi!
Başbakan Davutoğlu dün New York’ta bankacılar ve yatırımcılarla bir araya gelerek üst düzey toplantılara katıldı. Reuters Davutoğlu’nun bu toplantıda yatırımcılara güven telkin etmek için gittiğini ifade etti. Aynı zamanda üst düzey bir ekonomi bürokratının ,” Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ekonomi üzerindeki etkileri endişe yaşanmasına neden oluyor; gelen sorulardan bunları anlayabiliyoruz" demişti.

GEZİ ARZULANDIĞI GİBİ GEÇMEDİ
Bugün ise Türk Lirası dolar karşısında 2.6000’la tarihi rekorunu kırdı. Reuters bu gelişmenin ardından servis ettiği haberde, “Davutoğlu ve ekonomi ekibinin yatırımcıların sinirleri yatıştırmak için giriştikleri çabaların az bir etkisi oldu” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da işlem yapan üst düzey bir borsacı ise yaptığı açıklamada, “Bir bürokrat yada bakandan durumu yatıştırmak için hiçbir açıklama gelmedi. New York’taki gezinin arzulandığı gibi geçmediği anlaşılıyor” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.