İki askerimizi şehit eden PKK/PYD'li terörist öldürüldü

TSK, dün gece Ceylanpınar'da 2 askerin şehit olması bir askerin de yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıyı gerçekleştiren PKK/PYD mensubu teröristlerden...

İki askerimizi şehit eden PKK/PYD'li terörist öldürüldü
TSK, dün gece Ceylanpınar'da 2 askerin şehit olması bir askerin de yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıyı gerçekleştiren PKK/PYD mensubu teröristlerden en az altısının öldürüldüğünü bildirdi.

TSK'nın internet sitesinde yayınlanan açıklamaya göre Şanlıurfa Ceylanpınar'da bulunan 3'üncü Hudut Alayı 1'inci Hudut Taburu 1'inci Hudut Bölük Komutanlığı Karadağ Hudut Karakolu sorumluluğunda bulunan Yedi Numaralı Çelik Kule bölgesindeki nöbetçiler tarafından, sınırın Suriye tarafından Türkiye istikametine yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 10-15 kişilik gruba "Dur" ikazında bulunuldu. Saat 21.20 sıralarında, ikaza uymayan şahıslar tarafından, nöbetçilere ateş açıldı. Silahlı grup tarafından açılan ateş sonucu; Piyade Erler Adem Dövüşgen ve Berat Sağırkaya ile Sıhhiye Onbaşı Yiğit Şağan ağır yaralandı. Yaralılardan Piyade Er Adem Dövüşgen Ceylanpınar Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 22.10'da şehit oldu. Piyade Er Berat Sağırkaya ise Gaziantep Üniversite Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, 22 Temmuz gecesi saat 2.45'te şehit oldu. Sıhhiye Onbaşı Yiğit Şahan'ın tedavisine, Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesinde devam edildiği bildirildi.

 

TSK, "Saldırı olayını müteakip; olay yerine, Karadağ ve Aksoy Hudut Karakollarından süratle birer Ani Müdahale Mangası sevk edilmiş olup, açılan ateşe ateşle karşılık verilmiştir. Çatışmada, en az altı PYD/PKK mensubu teröristin öldüğü değerlendirilmektedir" açıklaması yaptı.

 

TERÖRİSTLERİN TRENE SALDIRISI ENGELLENDİ

TSK ayrıca Bitlis İl Jandarma Komutanlığına yapılan bir ihbar üzerine Bitlis ili Sıcaksu Mezrası mevkiine sevk edilen birlikler tarafından, rayların altında, birbiri ile irtibatlı dört adet düdüklü tencere içerisinde, beşer kilogramlık toplam 20 kilogram patlayıcısı bulunan bir adet el yapımı patlayıcı saptandığını bildirdi. Tespit edilen el yapımı patlayıcı dün öğle saatlerinde yerinde imha edildi.20 Temmuz günü ise Erzurum Merkez'de bölücü terör örgütü mensubu bir terörist teslim oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.